Een groot aandeel in het succes van Levante, dat met nog acht duels te gaan in de Primera División in de race blijft voor plaatsing voor de CL, heeft de Ivoriaanse aanvaller Arouna Koné. De 28-jarige ex-spits van Lierse, die op huurbasis werd overgenomen van FC Sevilla, was tegen Valencia goed voor de 1-1-gelijkmaker in de derby tegen Valencia, wat zijn seizoenstotaal op elf bracht.

Maar zijn contract loopt straks af in Sevilla, tenzij hij straks achttien scoort, want dan wordt zijn overeenkomst automatisch verlengt.

"Dat wil ik niet", reageerde Koné al in de Spaanse pers. "Het liefst maak ik er zeventien, zodat ik hier bij Levante kan blijven. Liever met hen uitkomen in de Champions League, dan terug te gaan naar Sevilla en daar de Europa League te moeten spelen."

Door veelvuldig blessureleed kwam Koné zelden aan bod in Andaloesië. "Ik weet niet wat er volgend seizoen zal gebeuren, want ik heb niet alles zelf in de hand. Dat is jammer. Daarom zal ik moeten wachten tot het einde van het seizoen." (FV)

Een groot aandeel in het succes van Levante, dat met nog acht duels te gaan in de Primera División in de race blijft voor plaatsing voor de CL, heeft de Ivoriaanse aanvaller Arouna Koné. De 28-jarige ex-spits van Lierse, die op huurbasis werd overgenomen van FC Sevilla, was tegen Valencia goed voor de 1-1-gelijkmaker in de derby tegen Valencia, wat zijn seizoenstotaal op elf bracht. Maar zijn contract loopt straks af in Sevilla, tenzij hij straks achttien scoort, want dan wordt zijn overeenkomst automatisch verlengt. "Dat wil ik niet", reageerde Koné al in de Spaanse pers. "Het liefst maak ik er zeventien, zodat ik hier bij Levante kan blijven. Liever met hen uitkomen in de Champions League, dan terug te gaan naar Sevilla en daar de Europa League te moeten spelen."Door veelvuldig blessureleed kwam Koné zelden aan bod in Andaloesië. "Ik weet niet wat er volgend seizoen zal gebeuren, want ik heb niet alles zelf in de hand. Dat is jammer. Daarom zal ik moeten wachten tot het einde van het seizoen." (FV)