Met 5,68 miljoen volgers wereldwijd is Arsenal de populairste Premier Leagueclub ter wereld. Of althans de meeste gevolgde op Twitter. Op twee staat Chelsea met 5,49 miljoen volgers. De rest van de top vijf bestaat uit Manchester United (4,88 miljoen), Liverpool (4,22 miljoen) en Manchester City (2,43 miljoen). De enige andere Engelse club die boven het miljoen volgers uitkomt, is Tottenham (1,09 miljoen).

Als we het per land gaan bekijken zijn er ook enkele interessante conclusies. In de VS blijkt Arsenal de meest gevolgde club, met Chelsea en Manchester United daar kortbij. Terwijl in buurland Mexico de Blues regeren. De club van Eden Hazard heeft er ruim tien procent meer volgers dan tweede Arsenal.

En wie zou in België de meest gevolgde Engelse club zijn op Twitter? Het Chelsea van Thibaut Courtois en Hazard kan rekenen op de meeste interesse, met ruim 27 procent van de Belgische twitteraars in haar zog. Op twee staat Arsenal (momenteel zonder Belgen in de rangen, maar met Thomas Vermaelen als ex-aanvoerder van de ploeg) en op drie het Manchester City van Vincent Kompany en Dedryck Boyata.

/
© /

Als we dat vergelijken met onze buurlanden zien we toch opmerkelijke verschillen. In Frankrijk volgen ze massaal de ploeg van Arsène Wenger en ex-clubidool Thierry Henry. Net zoals in Nederland. Nederland is overigens het enige buurland waar Manchester United goed scoort. De Mancunians blijken niet zo populair op Twitter, net zomin als Liverpool. De macht is duidelijk aan de Londense clubs. Al maakt de club van Marouane Fellaini dat goed met een grote populariteit op Facebook, waarop het 64 miljoen volgers heeft. Veel meer dan Arsenal (32 miljoen) of Chelsea (41 miljoen).

Met 5,68 miljoen volgers wereldwijd is Arsenal de populairste Premier Leagueclub ter wereld. Of althans de meeste gevolgde op Twitter. Op twee staat Chelsea met 5,49 miljoen volgers. De rest van de top vijf bestaat uit Manchester United (4,88 miljoen), Liverpool (4,22 miljoen) en Manchester City (2,43 miljoen). De enige andere Engelse club die boven het miljoen volgers uitkomt, is Tottenham (1,09 miljoen).Als we het per land gaan bekijken zijn er ook enkele interessante conclusies. In de VS blijkt Arsenal de meest gevolgde club, met Chelsea en Manchester United daar kortbij. Terwijl in buurland Mexico de Blues regeren. De club van Eden Hazard heeft er ruim tien procent meer volgers dan tweede Arsenal.En wie zou in België de meest gevolgde Engelse club zijn op Twitter? Het Chelsea van Thibaut Courtois en Hazard kan rekenen op de meeste interesse, met ruim 27 procent van de Belgische twitteraars in haar zog. Op twee staat Arsenal (momenteel zonder Belgen in de rangen, maar met Thomas Vermaelen als ex-aanvoerder van de ploeg) en op drie het Manchester City van Vincent Kompany en Dedryck Boyata.Als we dat vergelijken met onze buurlanden zien we toch opmerkelijke verschillen. In Frankrijk volgen ze massaal de ploeg van Arsène Wenger en ex-clubidool Thierry Henry. Net zoals in Nederland. Nederland is overigens het enige buurland waar Manchester United goed scoort. De Mancunians blijken niet zo populair op Twitter, net zomin als Liverpool. De macht is duidelijk aan de Londense clubs. Al maakt de club van Marouane Fellaini dat goed met een grote populariteit op Facebook, waarop het 64 miljoen volgers heeft. Veel meer dan Arsenal (32 miljoen) of Chelsea (41 miljoen).