Robin van Persie is tot nader order nog steeds speler van Arsenal en dat wil Arsène Wenger, trainer bij The Gunners, ook zo houden. "Voor mij is van Persie een van de beste aanvallers ter wereld, zo niet de beste. Ik hoop hem dan ook bij de club te kunnen houden", zegt de Fransman op de website van de Londense club.

Het contract van de Nederlandse aanvaller loopt nog een jaar, maar van Persie liet eerder weten dat hij zijn verbintenis niet wenst te verlengen. Daardoor zou Arsenal deze zomer, of tijdens de wintertransferperiode zijn sterspeler moeten verkopen, anders dreigt van Persie volgende zomer gratis te kunnen vertrekken. De twee topclubs uit Manchester en Juventus Turijn dingen nu om de gunsten van de international.

Wenger wil kost wat kost vermijden dat transferperikelen leiden tot een slechte seizoensstart van Arsenal, zoals vorig jaar. "Robin was vorig jaar een uitzonderlijke leider, maar we weten hoe hard we hebben moeten echten om nog derde te worden na onze gemiste start. We hebben geleerd dat het van cruciaal belang is om ons te richten op de start van het seizoen in plaats van op transfers."

"Zolang je bij een club bent, moet je elke dag je best doen voor die club. En als dat verandert, dan is dat zo. Ik ben er zeker van dat Robin ook zo denkt. Hij houdt van voetbal, en zo lang hij hier is, zal hij zich blijven geven", besloot Wenger. (Belga/SD)


Robin van Persie is tot nader order nog steeds speler van Arsenal en dat wil Arsène Wenger, trainer bij The Gunners, ook zo houden. "Voor mij is van Persie een van de beste aanvallers ter wereld, zo niet de beste. Ik hoop hem dan ook bij de club te kunnen houden", zegt de Fransman op de website van de Londense club. Het contract van de Nederlandse aanvaller loopt nog een jaar, maar van Persie liet eerder weten dat hij zijn verbintenis niet wenst te verlengen. Daardoor zou Arsenal deze zomer, of tijdens de wintertransferperiode zijn sterspeler moeten verkopen, anders dreigt van Persie volgende zomer gratis te kunnen vertrekken. De twee topclubs uit Manchester en Juventus Turijn dingen nu om de gunsten van de international. Wenger wil kost wat kost vermijden dat transferperikelen leiden tot een slechte seizoensstart van Arsenal, zoals vorig jaar. "Robin was vorig jaar een uitzonderlijke leider, maar we weten hoe hard we hebben moeten echten om nog derde te worden na onze gemiste start. We hebben geleerd dat het van cruciaal belang is om ons te richten op de start van het seizoen in plaats van op transfers." "Zolang je bij een club bent, moet je elke dag je best doen voor die club. En als dat verandert, dan is dat zo. Ik ben er zeker van dat Robin ook zo denkt. Hij houdt van voetbal, en zo lang hij hier is, zal hij zich blijven geven", besloot Wenger. (Belga/SD)