Zelfs de komst van de Italiaanse ex-aanvaller Marco Simone als coach kan het tij niet keren bij de oud-werkgever van Enzo Scifo en Philippe Léonard.

Afgelopen maandagavond verloor de finalist van de Champions League in 2004 met 4-0 bij EA Guingamp, waardoor ze nu samen met Le Mans de laatste plaats bezetten in de Ligue 2 met amper 9 punten uit elf speeldagen.

Het is een nieuw dieptepunt voor de fiere club, die vorig seizoen degradeerde en almaar meer in de sportieve problemen dreigt terecht te komen. Verzachtende omstandigheid die de trainer kan inroepen als excuus voor het huidige falen, is de afwezigheid van negen spelers voor het laatste competitieduel.

Maar het stemt tot nadenken dat Monaco werd belachelijk gemaakt door Guingamp, dat voor de aftrap op de zeventiende plaats stond in de Franse tweede klasse. Vrijdag wacht de Monegasken een cruciale thuiswedstrijd tegen Tours, dat negende staat met vijftien punten. (FV)

Zelfs de komst van de Italiaanse ex-aanvaller Marco Simone als coach kan het tij niet keren bij de oud-werkgever van Enzo Scifo en Philippe Léonard. Afgelopen maandagavond verloor de finalist van de Champions League in 2004 met 4-0 bij EA Guingamp, waardoor ze nu samen met Le Mans de laatste plaats bezetten in de Ligue 2 met amper 9 punten uit elf speeldagen. Het is een nieuw dieptepunt voor de fiere club, die vorig seizoen degradeerde en almaar meer in de sportieve problemen dreigt terecht te komen. Verzachtende omstandigheid die de trainer kan inroepen als excuus voor het huidige falen, is de afwezigheid van negen spelers voor het laatste competitieduel. Maar het stemt tot nadenken dat Monaco werd belachelijk gemaakt door Guingamp, dat voor de aftrap op de zeventiende plaats stond in de Franse tweede klasse. Vrijdag wacht de Monegasken een cruciale thuiswedstrijd tegen Tours, dat negende staat met vijftien punten. (FV)