AS Monaco, momenteel tweede in de Ligue 1, maakte bekend dat het een disciplinaire procedure start tegen Nabil Dirar, omdat die weigert een boete te betalen.

Geschorst

De Marokkaanse Belg (30), voormalig speler van Westerlo en Club Brugge, werd door de Disciplinaire Commissie van de Franse Voetballiga (LFP) voor 8 speeldagen geschorst na zijn woede-uitbarsting tegen een scheidsrechter tijdens het competitieduel van 6 februari tegen Nice.

De commissie sprak de zware straf uit omdat er sprake was van 'fysiek contact en intimidatie ten opzichte van de scheidsrechter'.

Ontslag

Normaal mag Dirar komend weekend opnieuw voetballen, maar dat lijkt niet te zullen gebeuren. AS Monaco meldt op zijn website dat het zijn speler zelf heeft willen straffen voor zijn wangedrag, maar dat die categoriek elke financiële sanctie naast zich neerlegt.

'De club heeft dus geen andere keuze dan een disciplinaire procedure op te starten, die kan leiden tot het ontslag van de speler', klinkt het. (KVDA)

AS Monaco, momenteel tweede in de Ligue 1, maakte bekend dat het een disciplinaire procedure start tegen Nabil Dirar, omdat die weigert een boete te betalen. De Marokkaanse Belg (30), voormalig speler van Westerlo en Club Brugge, werd door de Disciplinaire Commissie van de Franse Voetballiga (LFP) voor 8 speeldagen geschorst na zijn woede-uitbarsting tegen een scheidsrechter tijdens het competitieduel van 6 februari tegen Nice. De commissie sprak de zware straf uit omdat er sprake was van 'fysiek contact en intimidatie ten opzichte van de scheidsrechter'. Normaal mag Dirar komend weekend opnieuw voetballen, maar dat lijkt niet te zullen gebeuren. AS Monaco meldt op zijn website dat het zijn speler zelf heeft willen straffen voor zijn wangedrag, maar dat die categoriek elke financiële sanctie naast zich neerlegt.'De club heeft dus geen andere keuze dan een disciplinaire procedure op te starten, die kan leiden tot het ontslag van de speler', klinkt het. (KVDA)