De Romeinen, met aanvoerder Radja Nainggolan 63 minuten tussen de lijnen, hielden zondagavond de punten thuis tegen staartploeg Pescara. De eindstand in het Stadio Olimpico in Rome was 3-2. Voor de thuisploeg scoorden Edin Dzeko (2) en Diego Perotti.

Thomas Vermaelen viel na drie maanden blessureleed nog eens in en mocht de extra tijd volmaken. De 31-jarige Verminator speelde niet meer sinds de 0-3 zege van de Rode Duivels in Cyprus, begin september op de eerste speeldag in WK-kwalificatiegroep H. Vermaelen wordt door Barcelona in de Italiaanse hoofdstad gestald, maar speelde door een liesblessure amper drie matchen voor zijn Italiaanse werkgever.

Dankzij de zege verkleint AS Roma de kloof met leider Juventus, dat verrassend ten onder ging bij Genoa (3-1), tot vier punten.

AC Milan, dat zaterdag al met 1-4 was gaan winnen op het veld van Empoli, heeft net als Roma 29 punten. Lazio Roma en Atalanta (beide 28 punten) volgen op de voet.

Juventus is de Italiaanse kampioen van de afgelopen vijf seizoenen. De laatste titel die niet naar Turijn ging, was die van AC Milan in 2010/2011. (Belga/KVDA)

De Romeinen, met aanvoerder Radja Nainggolan 63 minuten tussen de lijnen, hielden zondagavond de punten thuis tegen staartploeg Pescara. De eindstand in het Stadio Olimpico in Rome was 3-2. Voor de thuisploeg scoorden Edin Dzeko (2) en Diego Perotti.Thomas Vermaelen viel na drie maanden blessureleed nog eens in en mocht de extra tijd volmaken. De 31-jarige Verminator speelde niet meer sinds de 0-3 zege van de Rode Duivels in Cyprus, begin september op de eerste speeldag in WK-kwalificatiegroep H. Vermaelen wordt door Barcelona in de Italiaanse hoofdstad gestald, maar speelde door een liesblessure amper drie matchen voor zijn Italiaanse werkgever. Dankzij de zege verkleint AS Roma de kloof met leider Juventus, dat verrassend ten onder ging bij Genoa (3-1), tot vier punten. AC Milan, dat zaterdag al met 1-4 was gaan winnen op het veld van Empoli, heeft net als Roma 29 punten. Lazio Roma en Atalanta (beide 28 punten) volgen op de voet.Juventus is de Italiaanse kampioen van de afgelopen vijf seizoenen. De laatste titel die niet naar Turijn ging, was die van AC Milan in 2010/2011. (Belga/KVDA)