Afgelopen weekend is in Australië de Asian Cup van start gegaan. Een eerste verrassing in het toernooi is de zege van China tegen Saoedi-Arabië. Een nipte 1-0 voor de Chinezen. In grote mate te danken aan hun doelman Wang Dalei, die verkozen werd tot man van de match. Dalei stopte bij een 0-0 stand in de tweede helft een strafschop. Opmerkelijk daarbij is dat de keeper afging op instructies van een Australische ballenjongen die achter zijn doel opgesteld stond.

Op de beelden is te zien hoe Wang Dalei te rade gaat bij de twaalfjarige Stephan White, die hem adviseert om de linkerhoek te kiezen. Met succes. Na de match ging de Chinese doelman zijn 'tipgever' bedanken. Ook werd de ballenjongen door de Chinese voetbalfederatie uitgenodigd om de ploeg een bezoekje te komen brengen in hun trainingskamp.

Afgelopen weekend is in Australië de Asian Cup van start gegaan. Een eerste verrassing in het toernooi is de zege van China tegen Saoedi-Arabië. Een nipte 1-0 voor de Chinezen. In grote mate te danken aan hun doelman Wang Dalei, die verkozen werd tot man van de match. Dalei stopte bij een 0-0 stand in de tweede helft een strafschop. Opmerkelijk daarbij is dat de keeper afging op instructies van een Australische ballenjongen die achter zijn doel opgesteld stond. Op de beelden is te zien hoe Wang Dalei te rade gaat bij de twaalfjarige Stephan White, die hem adviseert om de linkerhoek te kiezen. Met succes. Na de match ging de Chinese doelman zijn 'tipgever' bedanken. Ook werd de ballenjongen door de Chinese voetbalfederatie uitgenodigd om de ploeg een bezoekje te komen brengen in hun trainingskamp.