De Bulgaarse topvoetballer Stilian Petrov zet een punt achter zijn carrière. Dat maakte hij bekend op de website van zijn club Aston Villa.

De 33-jarige middenvelder kreeg in maart 2012 te horen dat hij aan acute leukemie leed. De diagnose werd gesteld nadat hij had geklaagd over vermoeidheid tijdens een wedstrijd tegen Arsenal. Na een intensieve behandeling lijkt Petrov de strijd vandaag te hebben gewonnen.

"Ik krijg nu een lichtere behandeling, die op papier twee jaar zal duren. Ik prijs mij gelukkig. Niet iedereen heeft zoveel geluk als ik", zegt Petrov.

De stijlrijke Bulgaar, die meer dan 100 caps verzamelde voor zijn land, begon zijn carrière in 1996 bij CSKA Sofia. Tussen 1999 en 2006 voetbalde hij voor Celtic. De voorbije zeven seizoenen droeg Petrov het shirt van Aston Villa.

Vincent Kompany wenst Petrov het allerbeste"Ik wens Stilian Petrov het allerbeste in dit nieuwe hoofdstuk in zijn leven", laat Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany weten via Twitter. "Het is jammer dat een grote aanvoerder en een groot man op pensioen gaat in de fleur van zijn leven." (Belga/INM)Stilian Petrov over zijn ziekte:

De Bulgaarse topvoetballer Stilian Petrov zet een punt achter zijn carrière. Dat maakte hij bekend op de website van zijn club Aston Villa. De 33-jarige middenvelder kreeg in maart 2012 te horen dat hij aan acute leukemie leed. De diagnose werd gesteld nadat hij had geklaagd over vermoeidheid tijdens een wedstrijd tegen Arsenal. Na een intensieve behandeling lijkt Petrov de strijd vandaag te hebben gewonnen. "Ik krijg nu een lichtere behandeling, die op papier twee jaar zal duren. Ik prijs mij gelukkig. Niet iedereen heeft zoveel geluk als ik", zegt Petrov. De stijlrijke Bulgaar, die meer dan 100 caps verzamelde voor zijn land, begon zijn carrière in 1996 bij CSKA Sofia. Tussen 1999 en 2006 voetbalde hij voor Celtic. De voorbije zeven seizoenen droeg Petrov het shirt van Aston Villa. Vincent Kompany wenst Petrov het allerbeste"Ik wens Stilian Petrov het allerbeste in dit nieuwe hoofdstuk in zijn leven", laat Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany weten via Twitter. "Het is jammer dat een grote aanvoerder en een groot man op pensioen gaat in de fleur van zijn leven." (Belga/INM)Stilian Petrov over zijn ziekte: