Atlético-doelman Jan Oblak stopt tijdelijk met interlands door blessures

© REUTERS

De komende zes maanden speelt de 25-jarige doelman van Atlético Madrid geen interlands voor Slovenië.

Het was een kort bericht, maar wel eentje met verstrekkende gevolgen voor bondscoach Tomaz Kavcic. Kavcic verving eind december vorig jaar de legendarische Srecko Katanec (55), in wiens technische staf hij al zat tussen 2016 en 2017. De 64-jarige bondscoach rekende sterk op de 25-jarige goalie om te fungeren als een van de steunpilaren voor de Nations League en de kwalificatiewedstrijden van het EK in 2020.

Het Oost-Europese land begon dramatisch in groep 3 van Nations League C, want in september volgde na een 1-2-thuisnederlaag tegen Bulgarije dezelfde score (2-1-verlies) bij Cyprus. Het doel werd telkens verdedigd door Vid Belec (28, Sampdoria), terwijl op de bank Matic Kotnik (28, Panionios) plaatsnam. Op 13 en 16 oktober (naar Noorwegen en thuis tegen Cyprus), en 16 en 19 november (thuis Noorwegen en naar Bulgarije) wachten de volgende confrontaties.

Oblak, eind 2015 de opvolger van Samir Handanovic bij Slovenië, gaf na een meeting met bondsvoorzitter Radenko Mijatovic aan dat hij zich in het komende half jaar wil focussen op zijn club. De vrije tijd die de achttienvoudige international nu zal krijgen tijdens de breaks hoopt de keeper te gebruiken om volledig te herstellen van de fysieke klachten waar hij al een tijdje mee kampt. Want zijn lichaam sputtert: vooral de polsen en schouders bezorgen de aanvoerder van Slovenië veel problemen.

Nochtans hoort Oblak, de opvolger van Thibaut Courtois, bij de beste keepers ter wereld. De Rode Duivel werd vorige week in Londen door de FIFA nog uitgeroepen tot nummer één. De Limburger volgde Gianluigi Buffon op en haalde het van Hugo Lloris (Tottenham) en Kasper Schmeichel (Leicester City), terwijl David de Gea (Manchester United) in het FIFPro-elftal werd verkozen. Oblak weigerde volgens The Sunday Times in augustus nog een transfer naar Chelsea.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content