"Diego Costa is voor ons, wat Cristiano Ronaldo voor Real Madrid en Lionel Messi voor Barcelona is", weet Atléticocoach Diego Simeone. De Argentijn verwacht alleszins veel van zijn tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaanse scoremachine, dit seizoen in de Primera División al goed voor 25 doelpunten in 30 duels. "Diego Costa blijft een beslissende factor in ons succes. Maar ook extreem belangrijk in ons collectief blok."

Op het kampioenenbal zit de nieuwbakken international ondertussen ook al aan zeven goals in amper 375 minuten. "Diego wordt, in het vooruitzicht van de competitie-ontknoping en het WK in Brazilië met de dag beter."

Vooral de teamgeest en de strijdlust van Atlético onder de hoede van de 43-jarige vechtmachine Simeone wordt tegenwoordig sterk geroemd in Spanje en daarbuiten. De eerste titel sinds het seizoen 1995/96 lonkt voor de Colchoneros, wiens elftal wel eens wordt omschreven als een roversbende. Als topspelers worden het vaakst de namen van onze landgenoot Thibaut Courtois, Koke - die door Xavi als zijn opvolger wordt gezien bij de nationale ploeg - Arda Turan naar voor geschoven.

"Diego Costa is voor ons, wat Cristiano Ronaldo voor Real Madrid en Lionel Messi voor Barcelona is", weet Atléticocoach Diego Simeone. De Argentijn verwacht alleszins veel van zijn tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaanse scoremachine, dit seizoen in de Primera División al goed voor 25 doelpunten in 30 duels. "Diego Costa blijft een beslissende factor in ons succes. Maar ook extreem belangrijk in ons collectief blok."Op het kampioenenbal zit de nieuwbakken international ondertussen ook al aan zeven goals in amper 375 minuten. "Diego wordt, in het vooruitzicht van de competitie-ontknoping en het WK in Brazilië met de dag beter."Vooral de teamgeest en de strijdlust van Atlético onder de hoede van de 43-jarige vechtmachine Simeone wordt tegenwoordig sterk geroemd in Spanje en daarbuiten. De eerste titel sinds het seizoen 1995/96 lonkt voor de Colchoneros, wiens elftal wel eens wordt omschreven als een roversbende. Als topspelers worden het vaakst de namen van onze landgenoot Thibaut Courtois, Koke - die door Xavi als zijn opvolger wordt gezien bij de nationale ploeg - Arda Turan naar voor geschoven.