Atlético neemt het dit weekend in eigen huis op tegen Málaga, dertiende in de stand, maar zal niet met zijn sterkste elftal kunnen aantreden. Achterin zit Diego Godín een schorsingsdag uit, wat voor onze landgenoot Toby Alderweireld een grote mogelijkheid biedt om voor de tweede wedstrijd op rij in de basis te starten bij los Colchoneros.

Erger voor Diego Simeone en de zijnen is het nieuws dat diepe spits Diego Costa moet rusten. De tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan liep donderdag op training een spierverrekking op, wat hem meteen noodzaakte om de sessie te staken. Een scheur is het niet, slaakt de medische staf van Atlético een zucht van opluchting. Want hun topschutter -goed voor 36 goals in deze campagne- missen in de laatste rechte lijn van het seizoen zou een kleine ramp betekenen.

Met een wellicht beslissend titelduel tegen FC Barcelona in het verschiet en kort daarna de CL-finale tegen stadsgenoot Real Madrid, worden er dan ook geen risico's genomen met Costa. Voor Atlético breken cruciale weken aan: die beslissen of ze over een absoluut grand cru jaar mogen spreken of dan toch over een seizoen zonder prijzen.

Atlético neemt het dit weekend in eigen huis op tegen Málaga, dertiende in de stand, maar zal niet met zijn sterkste elftal kunnen aantreden. Achterin zit Diego Godín een schorsingsdag uit, wat voor onze landgenoot Toby Alderweireld een grote mogelijkheid biedt om voor de tweede wedstrijd op rij in de basis te starten bij los Colchoneros. Erger voor Diego Simeone en de zijnen is het nieuws dat diepe spits Diego Costa moet rusten. De tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan liep donderdag op training een spierverrekking op, wat hem meteen noodzaakte om de sessie te staken. Een scheur is het niet, slaakt de medische staf van Atlético een zucht van opluchting. Want hun topschutter -goed voor 36 goals in deze campagne- missen in de laatste rechte lijn van het seizoen zou een kleine ramp betekenen.Met een wellicht beslissend titelduel tegen FC Barcelona in het verschiet en kort daarna de CL-finale tegen stadsgenoot Real Madrid, worden er dan ook geen risico's genomen met Costa. Voor Atlético breken cruciale weken aan: die beslissen of ze over een absoluut grand cru jaar mogen spreken of dan toch over een seizoen zonder prijzen.