Na de 1-1 uit de heenwedstrijd van vorige week in Quito stonden beide teams woensdag tegenover mekaar in Medellin. Miguel Borja liet de fanatieke thuisaanhang al na negen minuten juichen, daarna werd er niet meer gescoord.

De 1-0 zege was voor Atlético voldoende om de Copa - na 1989 - voor de tweede keer in de wacht te slepen. In de halve finales had Independiente del Valle nog verrassend de Argentijnse traditieclub en zesvoudig eindwinnaar Boca Juniors uitgeschakeld. Atlético Nacional plaatste zich ten koste van het Braziliaanse Sao Paulo voor de eindstrijd.

Vorig jaar won het Argentijnse River Plate de Copa Libertadores. De titelverdediger sneuvelde dit keer in de achtste finales tegen Independiente del Valle, dat nog niet op de erelijst staat. Het Argentijnse Independiente is met zeven eindzeges de recordhouder in de Zuid-Amerikaanse Champions League. (JF)

Na de 1-1 uit de heenwedstrijd van vorige week in Quito stonden beide teams woensdag tegenover mekaar in Medellin. Miguel Borja liet de fanatieke thuisaanhang al na negen minuten juichen, daarna werd er niet meer gescoord. De 1-0 zege was voor Atlético voldoende om de Copa - na 1989 - voor de tweede keer in de wacht te slepen. In de halve finales had Independiente del Valle nog verrassend de Argentijnse traditieclub en zesvoudig eindwinnaar Boca Juniors uitgeschakeld. Atlético Nacional plaatste zich ten koste van het Braziliaanse Sao Paulo voor de eindstrijd. Vorig jaar won het Argentijnse River Plate de Copa Libertadores. De titelverdediger sneuvelde dit keer in de achtste finales tegen Independiente del Valle, dat nog niet op de erelijst staat. Het Argentijnse Independiente is met zeven eindzeges de recordhouder in de Zuid-Amerikaanse Champions League. (JF)