Perth Glory, de regerende Australische kampioen, heeft een ambitieus plan opgevat. Het team uit het westen van Australië hoopt te stunten met de transfer van Zlatan Ibrahimovic. De 38-jarige Zweed zal naar alle waarschijnlijkheid zijn aflopend contract bij MLS-club LA Galaxy niet verlengen. Perth Glory zou hem graag een contract voor zes wedstrijden aanbieden.

"We hebben bij zijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) gepolst of hij belangstelling heeft", legde algemeen directeur Tony Pignata uit. "We weten dat zijn contract afloopt bij LA Galaxy en de transfermarkt in Europa gaat pas in januari open, dus is er de mogelijkheid dat hij vier, vijf of zes wedstrijden in de A-League speelt. We zouden wel gek zijn als we het niet proberen." Perth Glory zou de deal willen financieren met behulp van tijdelijke externe sponsors.

Voor de 38-jarige Ibrahimovic is Australië nog onontgonnen gebied in het voetbal. Hij speelde eerder voor Malmö, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United. Vanaf maart 2018 stond hij onder contract bij LA Galaxy. Zijn team werd vorige week uitgeschakeld in de halve finales van de Western Conference door stadsrivaal LA FC.

Zijn naam werd de voorbije dagen ook in verband gebracht met Napoli en het Braziliaanse Flamengo. Dinsdag liet hij in een video op Instagram de indruk ontstaan dat hij zou terugkeren naar Spanje. "Hola España! Raad eens, ik kom terug", zei de spits in zijn eigenwijze stijl. Volgens meerdere media ging het echter om een promotiestunt van een gokfirma, waar de Zweedse vedette het uithangbord van is.

Perth Glory, de regerende Australische kampioen, heeft een ambitieus plan opgevat. Het team uit het westen van Australië hoopt te stunten met de transfer van Zlatan Ibrahimovic. De 38-jarige Zweed zal naar alle waarschijnlijkheid zijn aflopend contract bij MLS-club LA Galaxy niet verlengen. Perth Glory zou hem graag een contract voor zes wedstrijden aanbieden."We hebben bij zijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) gepolst of hij belangstelling heeft", legde algemeen directeur Tony Pignata uit. "We weten dat zijn contract afloopt bij LA Galaxy en de transfermarkt in Europa gaat pas in januari open, dus is er de mogelijkheid dat hij vier, vijf of zes wedstrijden in de A-League speelt. We zouden wel gek zijn als we het niet proberen." Perth Glory zou de deal willen financieren met behulp van tijdelijke externe sponsors. Voor de 38-jarige Ibrahimovic is Australië nog onontgonnen gebied in het voetbal. Hij speelde eerder voor Malmö, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United. Vanaf maart 2018 stond hij onder contract bij LA Galaxy. Zijn team werd vorige week uitgeschakeld in de halve finales van de Western Conference door stadsrivaal LA FC.Zijn naam werd de voorbije dagen ook in verband gebracht met Napoli en het Braziliaanse Flamengo. Dinsdag liet hij in een video op Instagram de indruk ontstaan dat hij zou terugkeren naar Spanje. "Hola España! Raad eens, ik kom terug", zei de spits in zijn eigenwijze stijl. Volgens meerdere media ging het echter om een promotiestunt van een gokfirma, waar de Zweedse vedette het uithangbord van is.