Rode Duivel Axel Witsel (22) verkast van Standard naar Benfica Lissabon. Hij tekende vandaag een contract van vijf jaar bij de Portugese vicekampioen. Standard heeft de overgang van Witsel officieel bevestigd op de clubwebsite.

"Acht miljoen" De transfer hing al enkele dagen in de lucht. Woensdag was Benficavoorzitter Luis Filipe Vieira speciaal naar Brussel overgevlogen om de onderhandelingen met Witsel af te ronden.

Volgens verschillende media is met zijn transfer een bedrag van om en bij de 8 miljoen euro gemoeid. De Gouden Schoen van 2008 zou een jaarsalaris van zo'n 1,2 miljoen euro gaan verdienen. Hij is momenteel ook al onderweg naar Lissabon.

Landskampioen

Witsel, die eerder ook aan AC Milan werd gelinkt, speelde sinds zijn tiende voor Standard. Met de Rouches veroverde de 21-voudige international twee landstitels (2008 en 2009) en één Beker van België (2011).

Benfica werd al 32 keer landskampioen in Portugal, het laatst in 2010, en pakten 27 keer de beker. Afgelopen seizoen werden 'As Aguias' (De Arenden) tweede in de competitie en haalden ze de halve finales van de Europa League. (Belga/KVDA)

Rode Duivel Axel Witsel (22) verkast van Standard naar Benfica Lissabon. Hij tekende vandaag een contract van vijf jaar bij de Portugese vicekampioen. Standard heeft de overgang van Witsel officieel bevestigd op de clubwebsite. "Acht miljoen" De transfer hing al enkele dagen in de lucht. Woensdag was Benficavoorzitter Luis Filipe Vieira speciaal naar Brussel overgevlogen om de onderhandelingen met Witsel af te ronden. Volgens verschillende media is met zijn transfer een bedrag van om en bij de 8 miljoen euro gemoeid. De Gouden Schoen van 2008 zou een jaarsalaris van zo'n 1,2 miljoen euro gaan verdienen. Hij is momenteel ook al onderweg naar Lissabon. Landskampioen Witsel, die eerder ook aan AC Milan werd gelinkt, speelde sinds zijn tiende voor Standard. Met de Rouches veroverde de 21-voudige international twee landstitels (2008 en 2009) en één Beker van België (2011). Benfica werd al 32 keer landskampioen in Portugal, het laatst in 2010, en pakten 27 keer de beker. Afgelopen seizoen werden 'As Aguias' (De Arenden) tweede in de competitie en haalden ze de halve finales van de Europa League. (Belga/KVDA)