Als Ziguy Badibanga vandaag medisch wordt goedgekeurd, dan wordt de twintigjarige aanvallende middenvelder het komende half jaar ploeggenoot van doelman Yves De Winter (ex-Westerlo) bij de Superboeren van coach Andries Ulderink. Maandag kwam de clubleiding van De Graafschap immers tot een akkoord met Anderlecht om het jonge talent te huren.

Badibanga is een Belgische jeugdinternational met Congolese roots, die nog tot 2013 onder contract ligt bij de Brusselaars, waar hij het grootste gedeelte van zijn opleiding (sinds december 2002) genoot.

Sinds 2009 maakt hij deel uit van de A-kern van Ariël Jacobs, maar sprokkelde Badibanga slechts met mondjesmaat speelminuten. De afgelopen weken kwam hij nog maar drie keer aan spelen toe.

De Graafschap prijkt momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie. (FV)

Als Ziguy Badibanga vandaag medisch wordt goedgekeurd, dan wordt de twintigjarige aanvallende middenvelder het komende half jaar ploeggenoot van doelman Yves De Winter (ex-Westerlo) bij de Superboeren van coach Andries Ulderink. Maandag kwam de clubleiding van De Graafschap immers tot een akkoord met Anderlecht om het jonge talent te huren. Badibanga is een Belgische jeugdinternational met Congolese roots, die nog tot 2013 onder contract ligt bij de Brusselaars, waar hij het grootste gedeelte van zijn opleiding (sinds december 2002) genoot. Sinds 2009 maakt hij deel uit van de A-kern van Ariël Jacobs, maar sprokkelde Badibanga slechts met mondjesmaat speelminuten. De afgelopen weken kwam hij nog maar drie keer aan spelen toe. De Graafschap prijkt momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie. (FV)