De ballenjongen die in de halve finale van de League Cup tussen Swansea en Chelsea door Eden Hazard getrapt werd, had voor de wedstrijd op zijn Twitter account aangekondigd dat hij tijd ging winnen.

King of ball boys
"The king of all ball boys is back making his final appearance needed for timewasting", twitterde de 17-jarige jongeman, zoon van een belangrijke aandeelhouder van Swansea. De adolescent was vorig seizoen gestopt als ballenjongen, maar kwam nog één keer in actie om iemand te vervangen die door de sneeuw het stadion niet kon bereiken.

Chelsea moest een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd goedmaken, maar in de 78e minuut was het nog altijd 0-0. Toen Hazard snel wou ingooien, belette de ballenjongen dat door op de bal te gaan liggen. Hazard trapte de bal onder de jongen uit.

Volgens Swansea-coach Michael Laudrup ging de ballenjongen niet op de bal liggen om tijd te winnen. "Ik denk dat hij op de bal viel, nadat hij geduwd werd. Alleszins is het niet zo dat we onze ballenjongens vragen om tijd te rekken."

'Gebeurt in alle stadions'
Gerhard Tremmel, de Duitse doelman van Swansea, had er een andere visie op. "Het is normaal dat de ballenjongens het wat langzaam aan doen, als hun team daar voordeel uit haalt. Die jongens spelen ook graag een beetje mee. Het gebeurt in alle stadions."

Even op een bal gaan liggen, kan heel wat populariteit opleveren. Op Twitter zag de ballenjongen zijn aantal volgers plotsklaps tot meer dan 90.000 stijgen. (Belga/EE)

De ballenjongen die in de halve finale van de League Cup tussen Swansea en Chelsea door Eden Hazard getrapt werd, had voor de wedstrijd op zijn Twitter account aangekondigd dat hij tijd ging winnen. King of ball boys "The king of all ball boys is back making his final appearance needed for timewasting", twitterde de 17-jarige jongeman, zoon van een belangrijke aandeelhouder van Swansea. De adolescent was vorig seizoen gestopt als ballenjongen, maar kwam nog één keer in actie om iemand te vervangen die door de sneeuw het stadion niet kon bereiken. Chelsea moest een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd goedmaken, maar in de 78e minuut was het nog altijd 0-0. Toen Hazard snel wou ingooien, belette de ballenjongen dat door op de bal te gaan liggen. Hazard trapte de bal onder de jongen uit. Volgens Swansea-coach Michael Laudrup ging de ballenjongen niet op de bal liggen om tijd te winnen. "Ik denk dat hij op de bal viel, nadat hij geduwd werd. Alleszins is het niet zo dat we onze ballenjongens vragen om tijd te rekken." 'Gebeurt in alle stadions' Gerhard Tremmel, de Duitse doelman van Swansea, had er een andere visie op. "Het is normaal dat de ballenjongens het wat langzaam aan doen, als hun team daar voordeel uit haalt. Die jongens spelen ook graag een beetje mee. Het gebeurt in alle stadions." Even op een bal gaan liggen, kan heel wat populariteit opleveren. Op Twitter zag de ballenjongen zijn aantal volgers plotsklaps tot meer dan 90.000 stijgen. (Belga/EE)