In Camp Nou scoorden Robben, Piqué (own) en Müller alledrie na rust. Bayern verzekerde zich zo van zijn derde finale in vier jaar tijd in de Champions League. De grote finale van het kampioenenbal, op zaterdag 25 mei op Wembley, wordt een volledig Duits onderonsje tussen Bayern en Borussia Dortmund.

Rekordmeister

Barcelona had de schier onmogelijke taak om de 4-0 pandoering uit de heenwedstrijd goed te maken en moest dat op de koop toe zonder sterspeler Lionel Messi doen. De Argentijn startte immers op de bank en bleef daar een hele wedstrijd zitten.

De Duitse Rekordmeister controleerde de eerste helft en kwam na de pauze snel helemaal op rozen. Het was Arjen Robben die na een hem kenmerkende dribbel op de rechterkant de bal knap in de verste hoek borstelde: 0-1 na 49 minuten.

Bayern, met Daniel Van Buyten een volledige wedstrijd op het veld, klom in de 72e minuut op 0-2, toen Piqué een voorzet van Ribéry in eigen doel devieerde. Vier minuten later werd het nog erger voor de Catalanen, toen Müller de 0-3 binnenkopte.

Dortmund

Dinsdag al plaatste Borussia Dortmund zich voor de eindstrijd op het heilige gras van Wembley. Dortmund schakelde Real Madrid uit. De Duitsers wonnen de heenwedstrijd met 4-1 en hielden in de terugwedstrijd in Madrid nipt stand tegen de Koninklijke (2-0). (Belga/TV)

In Camp Nou scoorden Robben, Piqué (own) en Müller alledrie na rust. Bayern verzekerde zich zo van zijn derde finale in vier jaar tijd in de Champions League. De grote finale van het kampioenenbal, op zaterdag 25 mei op Wembley, wordt een volledig Duits onderonsje tussen Bayern en Borussia Dortmund.Rekordmeister Barcelona had de schier onmogelijke taak om de 4-0 pandoering uit de heenwedstrijd goed te maken en moest dat op de koop toe zonder sterspeler Lionel Messi doen. De Argentijn startte immers op de bank en bleef daar een hele wedstrijd zitten. De Duitse Rekordmeister controleerde de eerste helft en kwam na de pauze snel helemaal op rozen. Het was Arjen Robben die na een hem kenmerkende dribbel op de rechterkant de bal knap in de verste hoek borstelde: 0-1 na 49 minuten. Bayern, met Daniel Van Buyten een volledige wedstrijd op het veld, klom in de 72e minuut op 0-2, toen Piqué een voorzet van Ribéry in eigen doel devieerde. Vier minuten later werd het nog erger voor de Catalanen, toen Müller de 0-3 binnenkopte.Dortmund Dinsdag al plaatste Borussia Dortmund zich voor de eindstrijd op het heilige gras van Wembley. Dortmund schakelde Real Madrid uit. De Duitsers wonnen de heenwedstrijd met 4-1 en hielden in de terugwedstrijd in Madrid nipt stand tegen de Koninklijke (2-0). (Belga/TV)