De halve finales worden op 5 en 6 mei (heen) en op 12 en 13 mei (terug) gespeeld. De finale in het Olympisch Stadion in Berlijn is voor 6 juni.

Toptreffen

Het treffen tussen Barça en Bayern, twee ploegen die momenteel in topvorm zijn, wordt een heruitgave van de halve finales van het kampioenenbal van 2013. Toen gaf de Duitse Rekordmeister de Catalanen een pandoering van jewelste en won het met afgetekende 4-0 en 0-3 cijfers. Later dat jaar pakte Bayern ook de eindzege in de Champions League.

Voor deze editie zullen Lionel Messi en ploegmaats er in ieder geval alles aan doen om de selectie van hun ex-coach Pep Guardiola uit de finale te houden. De eerste confrontatie tussen beide topteams wordt in Camp Nou gespeeld, de terugwedstrijd is in Beieren.

Real topfavoriet

In de andere halve finale treffen Juventus en Real Madrid mekaar. Beide clubs hadden het zwaar in hun kwartfinales en schakelden respectievelijk AS Monaco en Atletico Madrid erg moeizaam uit.

Real, dat vorig seizoen in de finale van de Champions League stadsgenoot Atletico klopte, is op papier duidelijk favoriet tegen de Oude Dame. Bovendien starten Cristiano Ronaldo en co in Turijn. (Belga/KVDA)

De halve finales worden op 5 en 6 mei (heen) en op 12 en 13 mei (terug) gespeeld. De finale in het Olympisch Stadion in Berlijn is voor 6 juni.Het treffen tussen Barça en Bayern, twee ploegen die momenteel in topvorm zijn, wordt een heruitgave van de halve finales van het kampioenenbal van 2013. Toen gaf de Duitse Rekordmeister de Catalanen een pandoering van jewelste en won het met afgetekende 4-0 en 0-3 cijfers. Later dat jaar pakte Bayern ook de eindzege in de Champions League. Voor deze editie zullen Lionel Messi en ploegmaats er in ieder geval alles aan doen om de selectie van hun ex-coach Pep Guardiola uit de finale te houden. De eerste confrontatie tussen beide topteams wordt in Camp Nou gespeeld, de terugwedstrijd is in Beieren. In de andere halve finale treffen Juventus en Real Madrid mekaar. Beide clubs hadden het zwaar in hun kwartfinales en schakelden respectievelijk AS Monaco en Atletico Madrid erg moeizaam uit. Real, dat vorig seizoen in de finale van de Champions League stadsgenoot Atletico klopte, is op papier duidelijk favoriet tegen de Oude Dame. Bovendien starten Cristiano Ronaldo en co in Turijn. (Belga/KVDA)