Ondanks een superseizoen - de landstitel is al binnen, beker en Champions League kunnen nog volgen - is het lang niet zeker dat Luis Enrique als coach aanblijft bij FC Barcelona. '70 procent', volgens een bron binnen de club. De ex-speler van Barça en Real staat te boek als een koppige en trotse trainer, zo zou de aanvaring met Lionel Messi tijdens de winterstop hem nog steeds zwaar op de maag liggen. Dat meldt althans El País. Bij AS Roma was Enrique's trainerscarrière ook al geen lang leven beschoren gezien zijn getroebleerde relatie met Francesco Totti. Luis Enrique en clubvedetten: het gaat niet goed samen.

Enrique tekende vorige zomer een contract voor twee jaar, maar ook bij Roma was dat het geval en stapte hij zelf op na amper één seizoen. Eenzelfde scenario is mogelijk bij Barcelona. De club is tevreden over Enrique en wil met hem rond de tafel zitten om een contractverlenging te bespreken, maar Enrique houdt voorlopig de boot af. Pas na de twee belangrijke afspraken in de beker en de CL af is er ruimte voor onderhandelingen.

Carlo Ancelotti

Barcelona heeft volgens diezelfde kwaliteitskrant echter al een opvolger klaar zitten: Carlo Ancelotti! De minzame Italiaan ligt bij Real Madrid onder vuur en moet mogelijk plaats maken voor de komst van Rafael Benitez bij de Koninklijke. In dat geval is de Catalaanse hoofdstad misschien zijn volgende bestemming, zo beweert El País. Het verwijst daarbij naar uitlatingen van Ariedo Braida, lid van de sportieve commissie bij de blaugrana, zij het enkel in een adviserende rol.

Braida looft de manier waarop Ancelotti met vedetten kan omgaan -het pijnpunt van Luis Enrique - en een groep tevreden kan houden. Volgens Braida de voornaamste voorwaarde om als coach bij Barcelona aan de slag te kunnen, want als Messi en Neymar met plezier voetballen, is de ploeg op zijn best. Via Braida - die Ancelotti goed kent vanuit zijn tijd als directeur generaal bij AC Milan - zouden er al informele gesprekken plaatsgevonden hebben met de entourage van de Italiaanse coach. Maar zowel Ancelotti als Barcelona ontkennen die geruchten.

Ook Jurgen Klopp, Oscar Garcia en Frank de Boer staan trouwens op het lijstje van kandidaatopvolgers bij Barcelona.

Ondanks een superseizoen - de landstitel is al binnen, beker en Champions League kunnen nog volgen - is het lang niet zeker dat Luis Enrique als coach aanblijft bij FC Barcelona. '70 procent', volgens een bron binnen de club. De ex-speler van Barça en Real staat te boek als een koppige en trotse trainer, zo zou de aanvaring met Lionel Messi tijdens de winterstop hem nog steeds zwaar op de maag liggen. Dat meldt althans El País. Bij AS Roma was Enrique's trainerscarrière ook al geen lang leven beschoren gezien zijn getroebleerde relatie met Francesco Totti. Luis Enrique en clubvedetten: het gaat niet goed samen.Enrique tekende vorige zomer een contract voor twee jaar, maar ook bij Roma was dat het geval en stapte hij zelf op na amper één seizoen. Eenzelfde scenario is mogelijk bij Barcelona. De club is tevreden over Enrique en wil met hem rond de tafel zitten om een contractverlenging te bespreken, maar Enrique houdt voorlopig de boot af. Pas na de twee belangrijke afspraken in de beker en de CL af is er ruimte voor onderhandelingen.Barcelona heeft volgens diezelfde kwaliteitskrant echter al een opvolger klaar zitten: Carlo Ancelotti! De minzame Italiaan ligt bij Real Madrid onder vuur en moet mogelijk plaats maken voor de komst van Rafael Benitez bij de Koninklijke. In dat geval is de Catalaanse hoofdstad misschien zijn volgende bestemming, zo beweert El País. Het verwijst daarbij naar uitlatingen van Ariedo Braida, lid van de sportieve commissie bij de blaugrana, zij het enkel in een adviserende rol. Braida looft de manier waarop Ancelotti met vedetten kan omgaan -het pijnpunt van Luis Enrique - en een groep tevreden kan houden. Volgens Braida de voornaamste voorwaarde om als coach bij Barcelona aan de slag te kunnen, want als Messi en Neymar met plezier voetballen, is de ploeg op zijn best. Via Braida - die Ancelotti goed kent vanuit zijn tijd als directeur generaal bij AC Milan - zouden er al informele gesprekken plaatsgevonden hebben met de entourage van de Italiaanse coach. Maar zowel Ancelotti als Barcelona ontkennen die geruchten.Ook Jurgen Klopp, Oscar Garcia en Frank de Boer staan trouwens op het lijstje van kandidaatopvolgers bij Barcelona.