Meteen na het laatste fluitsignaal tegen eeuwige rivaal Real Madrid zag je de kopjes in het Catalaanse kamp naar beneden gaan. Het was Welshman Gareth Bale die zijn status als duurste speler allertijden extra glans gaf en het lot van Barça beslechtte. Met een fenomenale rush, vijf minuten voor tijd, maakte hij er 1-2 van en bezorgde hij de Koninklijke haar 19e bekerzege.

Voor de manschappen van Gerardo Martino betekent het verlies in de bekerfinale de derde nederlaag op rij. Atlético Madrid (Champions League), Granada (Primera Division) en Real Madrid (Copa del Rey) waren achtereenvolgens te sterk. Een pikzwarte week en dat in de cruciale eindfase van het seizoen. De laatste keer dat FC Barcelona drie officiële duels achter elkaar verloor, was in januari 2003. Toen koste dat Louis van Gaal zijn plaats op de bank in Camp Nou.

Onzichtbare Messi

Het zijn jammer genoeg niet enkel de resultaten die uitblijven, ook het spel van het frivole Barcelona, dat ieder seizoen prijzen wist te pakken, is in geen velden of wegen meer te bespeuren. Tekenend voor de malaise: de onkunde in het creëren van kansen, Lionel Messi die slechts een schim is van zichzelf en doelman Pinto die vaak acteert als een beginneling in plaats van een ervaren rot. Wat de fans voornamelijk missen bij hun team, is de grinta, de beleving die de sterren de voorbije jaren op de grasmat wisten te leggen.

Zes jaar. Zo lang is het geleden dat Barcelona een seizoen afsloot zonder ook maar één prijs te winnen. Nu wacht hen hoogstwaarschijnlijk hetzelfde lot. Enkel de competitie is nog een optie, maar daarin telt het al vier punten minder dan koploper Atlético Madrid. Het is dan ook niet onlogisch dat er vraagtekens worden geplaatst rond de positie van Martino.

Trainerswissel?

Eergisteren zei Johan Cruijff, die van 1988 tot 1996 trainer was van Barcelona, nog in de Spaanse krant El Mundo dat een terugkeer van Pep Guardiola Barça goed zou doen. De kans is echter nihil dat 'de filosoof' volgend seizoen zal terugkeren. Maar een nieuwe hoofdcoach zou wel eens de enige transfer kunnen zijn die de club van de FIFA zal mogen doorvoeren deze zomer. Maar zal dat voldoende zijn om de motor weer aan de praat te krijgen?

(FVDA)

Meteen na het laatste fluitsignaal tegen eeuwige rivaal Real Madrid zag je de kopjes in het Catalaanse kamp naar beneden gaan. Het was Welshman Gareth Bale die zijn status als duurste speler allertijden extra glans gaf en het lot van Barça beslechtte. Met een fenomenale rush, vijf minuten voor tijd, maakte hij er 1-2 van en bezorgde hij de Koninklijke haar 19e bekerzege.Voor de manschappen van Gerardo Martino betekent het verlies in de bekerfinale de derde nederlaag op rij. Atlético Madrid (Champions League), Granada (Primera Division) en Real Madrid (Copa del Rey) waren achtereenvolgens te sterk. Een pikzwarte week en dat in de cruciale eindfase van het seizoen. De laatste keer dat FC Barcelona drie officiële duels achter elkaar verloor, was in januari 2003. Toen koste dat Louis van Gaal zijn plaats op de bank in Camp Nou.Onzichtbare MessiHet zijn jammer genoeg niet enkel de resultaten die uitblijven, ook het spel van het frivole Barcelona, dat ieder seizoen prijzen wist te pakken, is in geen velden of wegen meer te bespeuren. Tekenend voor de malaise: de onkunde in het creëren van kansen, Lionel Messi die slechts een schim is van zichzelf en doelman Pinto die vaak acteert als een beginneling in plaats van een ervaren rot. Wat de fans voornamelijk missen bij hun team, is de grinta, de beleving die de sterren de voorbije jaren op de grasmat wisten te leggen. Zes jaar. Zo lang is het geleden dat Barcelona een seizoen afsloot zonder ook maar één prijs te winnen. Nu wacht hen hoogstwaarschijnlijk hetzelfde lot. Enkel de competitie is nog een optie, maar daarin telt het al vier punten minder dan koploper Atlético Madrid. Het is dan ook niet onlogisch dat er vraagtekens worden geplaatst rond de positie van Martino. Trainerswissel?Eergisteren zei Johan Cruijff, die van 1988 tot 1996 trainer was van Barcelona, nog in de Spaanse krant El Mundo dat een terugkeer van Pep Guardiola Barça goed zou doen. De kans is echter nihil dat 'de filosoof' volgend seizoen zal terugkeren. Maar een nieuwe hoofdcoach zou wel eens de enige transfer kunnen zijn die de club van de FIFA zal mogen doorvoeren deze zomer. Maar zal dat voldoende zijn om de motor weer aan de praat te krijgen? (FVDA)