Zoals elke kleedkamer bestaat ook die van FC Barcelona uit verschillende clans:

1.Gerard Piqué

Zonder twijfel de meest sociale in de kleedkamer. Komt met iedereen overeen. Organiseert bijvoorbeeld voor elke loting in de Champions League een weddenschap onder de spelers: iedereen mag 50 euro inzetten op de naam van de volgende tegenstander. Wint die weddenschap - toevallig? - ook vaak... Zeer intelligente voetballer die met Kerad Games, zijn bedrijfje in online videospelletjes, naar verluidt nog méér verdient dan als speler van FC Barcelona. Voetbalt puur voor zijn plezier en doet zo'n beetje waar hij zin in heeft. Is een verwoed en uitstekend pokeraar. Steekt niet weg dat hij ooit voorzitter van de club wil worden en heeft daar ook de capaciteiten voor. Heeft al van in La Masía een hechte band met Cesc Fábregas en Lionel Messi.

2.De Spaanse internationals

Xavi (kapitein), Andrés Iniesta (vicekapitein), Sérgio Busquets, Pedro en Jordi Alba hebben een indrukwekkend palmares en zouden dat graag nog uitbreiden.

3.De Brazilianen

Neymar, Rafinha (de broer van Thiago Alcántara, nu bij Bayern München), Douglas, Adriano en Dani Alves zijn vaak in elkaars buurt te vinden. Ze gaan ook samen uit en doen niets liever dan selfies posten op hun Instragramaccount.

4.De Spaanstalige Zuid-Amerikanen

Lionel Messi, Javier Mascherano, Claudio Bravo en Luis Suárez. Messi trekt ook graag op met de Brazilianen, vooral met Dani Alves die hij als zijn beste vriend in de kleedkamer beschouwt. Mascherano is zowat de enige speler in de kleedkamer die door iedereen gerespecteerd wordt. Sinds het vertrek van Víctor Valdés en Carles Puyol is hij de natuurlijke leider van het team, maar de machtigste speler is uiteraard Messi. Een leuk detail: elke ochtend om 9 uur drinken Suárez, Mascherano en Messi samen mate - een soort thee - op de club.

5.De jongeren

Martín Montoya (24), Marc Bartra (24) en Sergi Roberto (23).

6.De anderstaligen

Marc-André ter Steegen en Ivan Rakitic. De Kroaat groeide immers op in Noord-Zwitserland, waar Duits de voertaal is. Ook Fransman Jérémy Mathieu, toch voornamelijk een Einzelgänger, en onze landgenoot Thomas Vermaelen horen bij dit groepje.

Zoals elke kleedkamer bestaat ook die van FC Barcelona uit verschillende clans:1.Gerard PiquéZonder twijfel de meest sociale in de kleedkamer. Komt met iedereen overeen. Organiseert bijvoorbeeld voor elke loting in de Champions League een weddenschap onder de spelers: iedereen mag 50 euro inzetten op de naam van de volgende tegenstander. Wint die weddenschap - toevallig? - ook vaak... Zeer intelligente voetballer die met Kerad Games, zijn bedrijfje in online videospelletjes, naar verluidt nog méér verdient dan als speler van FC Barcelona. Voetbalt puur voor zijn plezier en doet zo'n beetje waar hij zin in heeft. Is een verwoed en uitstekend pokeraar. Steekt niet weg dat hij ooit voorzitter van de club wil worden en heeft daar ook de capaciteiten voor. Heeft al van in La Masía een hechte band met Cesc Fábregas en Lionel Messi. 2.De Spaanse internationalsXavi (kapitein), Andrés Iniesta (vicekapitein), Sérgio Busquets, Pedro en Jordi Alba hebben een indrukwekkend palmares en zouden dat graag nog uitbreiden. 3.De BrazilianenNeymar, Rafinha (de broer van Thiago Alcántara, nu bij Bayern München), Douglas, Adriano en Dani Alves zijn vaak in elkaars buurt te vinden. Ze gaan ook samen uit en doen niets liever dan selfies posten op hun Instragramaccount. 4.De Spaanstalige Zuid-AmerikanenLionel Messi, Javier Mascherano, Claudio Bravo en Luis Suárez. Messi trekt ook graag op met de Brazilianen, vooral met Dani Alves die hij als zijn beste vriend in de kleedkamer beschouwt. Mascherano is zowat de enige speler in de kleedkamer die door iedereen gerespecteerd wordt. Sinds het vertrek van Víctor Valdés en Carles Puyol is hij de natuurlijke leider van het team, maar de machtigste speler is uiteraard Messi. Een leuk detail: elke ochtend om 9 uur drinken Suárez, Mascherano en Messi samen mate - een soort thee - op de club.5.De jongerenMartín Montoya (24), Marc Bartra (24) en Sergi Roberto (23).6.De anderstaligenMarc-André ter Steegen en Ivan Rakitic. De Kroaat groeide immers op in Noord-Zwitserland, waar Duits de voertaal is. Ook Fransman Jérémy Mathieu, toch voornamelijk een Einzelgänger, en onze landgenoot Thomas Vermaelen horen bij dit groepje.