FC Barcelona is al bezig met de opvolging van zijn vedette Lionel Messi (26). Het toonde zich bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor een tiener. Maar niet zomaar een tiener: Alen Halilovic (17) wordt in zijn thuisland Kroatië gezien als hét nieuwe supertalent. Op zestienjarige leeftijd in de eerste klasse gedebuteerd bij Dinamo Zagreb en datzelfde jaar al meteen geselecteerd voor de nationale ploeg. Daarmee werd Halilovic in juni 2013 de jongste Kroatische international ooit.

Net als Messi is de talentvolle Kroaat linksvoetig en beschikt hij over snelle benen, een uitmuntende techniek en een verschroeiende versnelling op de korte ruimte. Vorig jaar werd hij door Goal.com verkozen tot beste speler ter wereld in zijn leeftijdscategorie (gevolgd door de Belgen Zakaria Bakkali en David Henen).

Deze zomer was Tottenham al bereid om twaalf miljoen euro op tafel te leggen om hem bij Dinamo Zagreb weg te plukken, maar die deal ging niet door. Als Barça op de deur klopt, liggen de zaken anders... De speler kondigde de transfer zelf aan via Twitter. Hij doet het seizoen uit bij Dinamo en zal daarna nog een jaartje rijpen bij Barça B, het tweede elftal van de blaugrana.

Bekijk hier waarom Barcelona hem zo graag wilde:

FC Barcelona is al bezig met de opvolging van zijn vedette Lionel Messi (26). Het toonde zich bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor een tiener. Maar niet zomaar een tiener: Alen Halilovic (17) wordt in zijn thuisland Kroatië gezien als hét nieuwe supertalent. Op zestienjarige leeftijd in de eerste klasse gedebuteerd bij Dinamo Zagreb en datzelfde jaar al meteen geselecteerd voor de nationale ploeg. Daarmee werd Halilovic in juni 2013 de jongste Kroatische international ooit.Net als Messi is de talentvolle Kroaat linksvoetig en beschikt hij over snelle benen, een uitmuntende techniek en een verschroeiende versnelling op de korte ruimte. Vorig jaar werd hij door Goal.com verkozen tot beste speler ter wereld in zijn leeftijdscategorie (gevolgd door de Belgen Zakaria Bakkali en David Henen). Deze zomer was Tottenham al bereid om twaalf miljoen euro op tafel te leggen om hem bij Dinamo Zagreb weg te plukken, maar die deal ging niet door. Als Barça op de deur klopt, liggen de zaken anders... De speler kondigde de transfer zelf aan via Twitter. Hij doet het seizoen uit bij Dinamo en zal daarna nog een jaartje rijpen bij Barça B, het tweede elftal van de blaugrana.Bekijk hier waarom Barcelona hem zo graag wilde: