De Argentijnse international Lionel Messi (FC Barcelona) is donderdag in Monaco verkozen tot 'Beste Speler van Europa' in het seizoen 2010-2011. Messi was samen met zijn ploegmaat Xavi en de Portugees Cristiano Ronaldo (Real Madrid) bij de drie genomineerden voor de prijs. Maar net als bij de uitreiking van de 'Ballon d'Or' vorig jaar mocht de vinnige Argentijn de prijs in ontvangst nemen.

'La pulga' heeft dan ook een schitterend jaar met FC Barcelona achter de rug. Met de Catalanen veroverde hij in één seizoen de titel en de Supercup in Spanje. In Europa staken ze de Champions League op zak door in de finale Manchester United (3-1) te verslaan. In de finale van de Europese Supercup nemen ze het vrijdagavond nog op tegen Europa League-winnaar FC Porto.

Prijsbeest Messi

Ook individueel mocht de beste voetballer ter wereld al tal van prijzen in ontvangst nemen. Zo nam hij in 2009 zowel de Gouden Bal als de trofee Wereldvoetballer van het Jaar in ontvangst, een jaar later kreeg hij de Ballon d'Or als beste speler ter wereld. Ook in Spanje volgden de onderscheidingen elkaar in sneltempo op.

De trofee 'Beste Speler van Europa' werd in het leven geroepen nadat vorig jaar de 'Gouden Bal' en de trofee 'Wereldvoetballer van het Jaar' samensmolten tot één prijs.

53 voetbaljournalisten mochten tijdens de eerste stemronde een persoonlijke top drie samenstellen, daaruit werd de speler met de meeste stemmen achter zijn naam gelauwerd. (Belga/INM)

De Argentijnse international Lionel Messi (FC Barcelona) is donderdag in Monaco verkozen tot 'Beste Speler van Europa' in het seizoen 2010-2011. Messi was samen met zijn ploegmaat Xavi en de Portugees Cristiano Ronaldo (Real Madrid) bij de drie genomineerden voor de prijs. Maar net als bij de uitreiking van de 'Ballon d'Or' vorig jaar mocht de vinnige Argentijn de prijs in ontvangst nemen. 'La pulga' heeft dan ook een schitterend jaar met FC Barcelona achter de rug. Met de Catalanen veroverde hij in één seizoen de titel en de Supercup in Spanje. In Europa staken ze de Champions League op zak door in de finale Manchester United (3-1) te verslaan. In de finale van de Europese Supercup nemen ze het vrijdagavond nog op tegen Europa League-winnaar FC Porto. Prijsbeest Messi Ook individueel mocht de beste voetballer ter wereld al tal van prijzen in ontvangst nemen. Zo nam hij in 2009 zowel de Gouden Bal als de trofee Wereldvoetballer van het Jaar in ontvangst, een jaar later kreeg hij de Ballon d'Or als beste speler ter wereld. Ook in Spanje volgden de onderscheidingen elkaar in sneltempo op. De trofee 'Beste Speler van Europa' werd in het leven geroepen nadat vorig jaar de 'Gouden Bal' en de trofee 'Wereldvoetballer van het Jaar' samensmolten tot één prijs. 53 voetbaljournalisten mochten tijdens de eerste stemronde een persoonlijke top drie samenstellen, daaruit werd de speler met de meeste stemmen achter zijn naam gelauwerd. (Belga/INM)