Bartomeu maakte gebruik van zijn recht om geen verklaring af te leggen, waarna de rechter instemde met voorlopige vrijlating. Ook Jaume Masferrer, de adviseur van Bartomeu, zit niet langer vast.

De aanhouding van Bartomeu en de doorzoeking in stadion Camp Nou zouden te maken hebben met het schandaal dat bekend staat als 'Barça-gate'. Bartomeu zou voor zo'n 1 miljoen euro een bedrijf hebben ingehuurd dat online een lastercampagne opzette tegen zijn tegenstanders, onder wie de huidige selectiespelers Lionel Messi en Gerard Piqué en oud-spelers als Xavi en Pep Guardiola. Die campagne was naar verluidt ook bedoeld om het imago van Bartomeu juist te verbeteren.

In oktober van vorig jaar stapte Bartomeu op als voorzitter. Komend weekend is de verkiezing van een nieuwe preses bij Barcelona.

Bartomeu maakte gebruik van zijn recht om geen verklaring af te leggen, waarna de rechter instemde met voorlopige vrijlating. Ook Jaume Masferrer, de adviseur van Bartomeu, zit niet langer vast. De aanhouding van Bartomeu en de doorzoeking in stadion Camp Nou zouden te maken hebben met het schandaal dat bekend staat als 'Barça-gate'. Bartomeu zou voor zo'n 1 miljoen euro een bedrijf hebben ingehuurd dat online een lastercampagne opzette tegen zijn tegenstanders, onder wie de huidige selectiespelers Lionel Messi en Gerard Piqué en oud-spelers als Xavi en Pep Guardiola. Die campagne was naar verluidt ook bedoeld om het imago van Bartomeu juist te verbeteren. In oktober van vorig jaar stapte Bartomeu op als voorzitter. Komend weekend is de verkiezing van een nieuwe preses bij Barcelona.