De Spaanse topclub Barcelona won in het Zwitserse Nyon de allereerste editie van de UEFA Youth League. De Spaans-Marokkaanse aanvaller Munir Al Haddadi (18) was de uitblinker met twee goals, maar vooral diens laatste doelpunt was pure klasse.

De Catalanen versloegen in de finale van dit Europese voetbaltornooi voor jeugdploegen onder negentien jaar het Portugese Benfica met zware 0-3-cijfers. Rodrigo Tarin en Munir El Haddadi (2x) namen de doelpunten voor hun rekening. Het tweede doelpunt van El Haddadi was fenomenaal. Met een schot van aan de middenlijn verschalkte hij de Benficadoelman. Voor de Portugezen miste Romario Baldé na 14 minuten een strafschop.

Met Anderlecht was er ook een Belgische deelnemer van de partij, maar de Brusselaars overleefden de groepsfase niet. Ze eindigden met vijf punten derde in een poule met Benfica, PSG en Olympiacos Piraeus.

Bekijk hier het prachtige doelpunt van Munir El Haddadi:

De Spaanse topclub Barcelona won in het Zwitserse Nyon de allereerste editie van de UEFA Youth League. De Spaans-Marokkaanse aanvaller Munir Al Haddadi (18) was de uitblinker met twee goals, maar vooral diens laatste doelpunt was pure klasse. De Catalanen versloegen in de finale van dit Europese voetbaltornooi voor jeugdploegen onder negentien jaar het Portugese Benfica met zware 0-3-cijfers. Rodrigo Tarin en Munir El Haddadi (2x) namen de doelpunten voor hun rekening. Het tweede doelpunt van El Haddadi was fenomenaal. Met een schot van aan de middenlijn verschalkte hij de Benficadoelman. Voor de Portugezen miste Romario Baldé na 14 minuten een strafschop.Met Anderlecht was er ook een Belgische deelnemer van de partij, maar de Brusselaars overleefden de groepsfase niet. Ze eindigden met vijf punten derde in een poule met Benfica, PSG en Olympiacos Piraeus.Bekijk hier het prachtige doelpunt van Munir El Haddadi: