De finale van het WK voor clubteams, zondag 18 december om 11.30 uur in het Japanse Yokohama, wordt een duel tussen Barcelona en het Braziliaanse FC Santos.

De Spaanse winnaar van de Champions League plaatste zich afgelopen donderdag eenvoudig, dankzij een 4-0-zege op All-Sadd Sport Club uit Qatar. FC Santos haalde het dan weer met 3-1 van het Japanse Kashiwa Reysol.

Dani Alves, die het halve finaletreffen aan zich voorbij liet gaan maar zo goed als zeker als rechtsachter in de basis start tijdens de eindstrijd, kijkt fel uit naar het treffen met troetelkind Neymar.

"Hij is een uitstekende voetballer, daarover bestaat er geen enkele discussie", liet de Braziliaanse international optekenen in de Spaanse pers. "In ons land bereikte Neymar alles al. Hij mist nu nog de laatste tick. Daarvoor zal hij zich in Europa moeten bewijzen."

Barça kan de eerste club worden die het in 2000 gestart WK voor clubteams voor de tweede keer kan winnen. Gelet op het deelnemersveld niet meteen de meest aansprekende trofee.

"Maar wij zijn gebrand op alle titels", bezweert Alves. "Een nieuwe prijs staat sowieso garant voor een nieuw hoofdstuk in het Barcelonatijdperk. In 2009 waren we pas na verlengingen met 2-1 te sterk voor Estudiantes, maar drie jaar daarvoor ging het mis. We zijn dus gewaarschuwd voor Santos."

Vorig jaar was Inter in de Verenigde Arabische Emiraten met 3-0 te sterk voor het Congolese TP Mazembe. (FV)

De finale van het WK voor clubteams, zondag 18 december om 11.30 uur in het Japanse Yokohama, wordt een duel tussen Barcelona en het Braziliaanse FC Santos. De Spaanse winnaar van de Champions League plaatste zich afgelopen donderdag eenvoudig, dankzij een 4-0-zege op All-Sadd Sport Club uit Qatar. FC Santos haalde het dan weer met 3-1 van het Japanse Kashiwa Reysol. Dani Alves, die het halve finaletreffen aan zich voorbij liet gaan maar zo goed als zeker als rechtsachter in de basis start tijdens de eindstrijd, kijkt fel uit naar het treffen met troetelkind Neymar. "Hij is een uitstekende voetballer, daarover bestaat er geen enkele discussie", liet de Braziliaanse international optekenen in de Spaanse pers. "In ons land bereikte Neymar alles al. Hij mist nu nog de laatste tick. Daarvoor zal hij zich in Europa moeten bewijzen." Barça kan de eerste club worden die het in 2000 gestart WK voor clubteams voor de tweede keer kan winnen. Gelet op het deelnemersveld niet meteen de meest aansprekende trofee. "Maar wij zijn gebrand op alle titels", bezweert Alves. "Een nieuwe prijs staat sowieso garant voor een nieuw hoofdstuk in het Barcelonatijdperk. In 2009 waren we pas na verlengingen met 2-1 te sterk voor Estudiantes, maar drie jaar daarvoor ging het mis. We zijn dus gewaarschuwd voor Santos." Vorig jaar was Inter in de Verenigde Arabische Emiraten met 3-0 te sterk voor het Congolese TP Mazembe. (FV)