Na de bikkelharde titelstrijd in de Primera División krijgt ook de Champions League in zijn kwartfinales een stevig Spaans onderonsje voorgeschoteld. Barcelona en Atlético Madrid beginnen in Camp Nou. De Catalaanse grootmacht kan daarbij geen beroep doen op doelman Víctor Valdés (32), die succesvol werd geopereerd aan de knie en minstens zeven maanden buiten strijd is.

De Argentijnse coach Gerardo 'Tata' Martino kijkt vol vertrouwen uit naar de clash met zijn landgenoot Diego Simeone. "Het geheim?", verklaarde hij op de persconferentie de dag voor het duel. "Net zo intensief voetballen als Atlético. We zullen dapper de strijd moeten aangaan, want zij zijn fysiek sterk. Ons wapen is eenvoudig: gewoon Barcelona zijn, een team dat door techniek en balbezit het verschil kan maken."

Martino heeft veel respect voor de huidige koploper in Spanje, dat na 31 speeldagen twee punten meer telt dan Barça. "Ze stralen kracht en zelfvertrouwen, maar strijden tegelijk ook nog volop mee op twee fronten."

De drie onderlinge duels dit seizoen eindigden telkens op een gelijkspel. Voor de supercup haalde Atlético het via een 0-0 en een 1-1 in Camp Nou. In de Primera División werd het een scoreloos gelijkspel.

Na de bikkelharde titelstrijd in de Primera División krijgt ook de Champions League in zijn kwartfinales een stevig Spaans onderonsje voorgeschoteld. Barcelona en Atlético Madrid beginnen in Camp Nou. De Catalaanse grootmacht kan daarbij geen beroep doen op doelman Víctor Valdés (32), die succesvol werd geopereerd aan de knie en minstens zeven maanden buiten strijd is.De Argentijnse coach Gerardo 'Tata' Martino kijkt vol vertrouwen uit naar de clash met zijn landgenoot Diego Simeone. "Het geheim?", verklaarde hij op de persconferentie de dag voor het duel. "Net zo intensief voetballen als Atlético. We zullen dapper de strijd moeten aangaan, want zij zijn fysiek sterk. Ons wapen is eenvoudig: gewoon Barcelona zijn, een team dat door techniek en balbezit het verschil kan maken."Martino heeft veel respect voor de huidige koploper in Spanje, dat na 31 speeldagen twee punten meer telt dan Barça. "Ze stralen kracht en zelfvertrouwen, maar strijden tegelijk ook nog volop mee op twee fronten."De drie onderlinge duels dit seizoen eindigden telkens op een gelijkspel. Voor de supercup haalde Atlético het via een 0-0 en een 1-1 in Camp Nou. In de Primera División werd het een scoreloos gelijkspel.