Barcelona wint Clásico met 0-3

Barcelona heeft Real Madrid zaterdagnamiddag op de zeventiende speeldag in de Spaanse Primera Division een ferme tik uitgedeeld. Barça won de Clásico in de Spaanse hoofdstad met 0-3. In de stand tellen de Catalanen nu al veertien punten meer dan Real.

Real begon met het meeste pit aan de partij. Cristiano Ronaldo knikte de bal na amper twee minuten tegen de touwen, maar het doelpunt werd afgevlagd. Diezelfde Ronaldo kreeg even nadien op voorzet van Kroos een nieuwe kans op de openingstreffer, maar trapte in de baklijn onbeholpen over de bal.

Op het halfuur toonde Barcelona zich een eerste keer. Real-doelman Navas moest zijn kunnen tonen op een poging van Paulinho. Vijf minuten voor rust waren dezelfde protagonisten weer aan zet. Opnieuw moest Navas redding brengen op een kopbal van Paulinho. Bijna ging Real met een voorsprong de rust in, maar de kopbal van Benzema raakte de paal.

Barcelona klom vroeg in de tweede helft op voorsprong, toen Suarez aan de tweede paal een knap uitgespeelde aanval afwerkte. Real moest bekomen, en de bezoekers profiteerden optimaal. Messi trapte een penalty onhoudbaar tegen de touwen, nadat thuisverdediger Carvajal de bal in het geharrewar uit doel sloeg en hiervoor rood kreeg. De partij was hierna gespeeld. Invaller Bale kon milderen, maar botste op ter Stegen. In de toegevoegde tijd stak Aleix Vidal na knap voorbereidend werk van Messi het mes met een derde treffer nog wat dieper in de wonde.

Thomas Vermaelen speelde in zijn eerste Clásico de volledige partij bij de bezoekers en pakte in de eerste helft een gele kaart. Barcelona is met 45 punten ruim leider, voor Atletico Madrid (36 ) en Valencia (34). Real (31), dat wel een partij minder telt, volgt als vierde.