Thomas Vermaelen zat niet in de selectie bij Barça.

FC Barcelona, zonder de door de bof gevelde Neymar, keek al in de derde minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Ever Banega krulde een vrije trap in doel. Vier minuten later hingen de bordjes echter al opnieuw in evenwicht. Lionel Messi draaide net als Banega een vrijschop in de haak. Op het kwartier lukte de Argentijnse sterspeler zelfs zijn tweede van de avond, opnieuw na een vrije trap: 2-1. Vlak voor rust drukten de Catalanen nog eens het gaspedaal in. Op assist van Luis Suarez duwde Rafinha het leer binnen.

4-1

Beide ploegen gingen rusten bij een 3-1 stand. Na de pauze leed Sevilla dom balverlies, waarna Suarez (52.) eenvoudig kon scoren. De wedstrijd leek gespeeld, maar er volgde een spectaculaire ommezwaai. José Antonio Reyes (57.) lukte de voor Sevilla broodnodige eerste tegentreffer. En toen Kevin Gameiro in de 72e minuut nog een strafschop omzette, laaide de hoop weer op bij de 'Rojiblancos'. Negen minuten voor tijd lukte Yevhen Konoplyanka zowaar de 4-4 op aangeven van Ciro Immobile, waardoor verlengingen volgden.

In de 115e minuut redde Beto een vrijschop van Messi. Pedro reageerde snel en trapte de 5-4 van dichtbij binnen. Sevilla kreeg nog twee grote kansen, maar een 10e doelpunt viel niet meer.

Eerder behaalde FC Barcelona de Europese Supercup in 1992, 1997, 2009 en 2011.

(Belga/RR)

Thomas Vermaelen zat niet in de selectie bij Barça. FC Barcelona, zonder de door de bof gevelde Neymar, keek al in de derde minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Ever Banega krulde een vrije trap in doel. Vier minuten later hingen de bordjes echter al opnieuw in evenwicht. Lionel Messi draaide net als Banega een vrijschop in de haak. Op het kwartier lukte de Argentijnse sterspeler zelfs zijn tweede van de avond, opnieuw na een vrije trap: 2-1. Vlak voor rust drukten de Catalanen nog eens het gaspedaal in. Op assist van Luis Suarez duwde Rafinha het leer binnen. Beide ploegen gingen rusten bij een 3-1 stand. Na de pauze leed Sevilla dom balverlies, waarna Suarez (52.) eenvoudig kon scoren. De wedstrijd leek gespeeld, maar er volgde een spectaculaire ommezwaai. José Antonio Reyes (57.) lukte de voor Sevilla broodnodige eerste tegentreffer. En toen Kevin Gameiro in de 72e minuut nog een strafschop omzette, laaide de hoop weer op bij de 'Rojiblancos'. Negen minuten voor tijd lukte Yevhen Konoplyanka zowaar de 4-4 op aangeven van Ciro Immobile, waardoor verlengingen volgden. In de 115e minuut redde Beto een vrijschop van Messi. Pedro reageerde snel en trapte de 5-4 van dichtbij binnen. Sevilla kreeg nog twee grote kansen, maar een 10e doelpunt viel niet meer. Eerder behaalde FC Barcelona de Europese Supercup in 1992, 1997, 2009 en 2011.(Belga/RR)