Barcelona zet AS Roma weg met 6-1, Bayern, Arsenal en Chelsea houden doelpuntenfestival

© AFP

De Champions League avond was gekruid met doelpunten, het meest van al bij Barcelona, dat met 6-1 won van AS Roma.

Iin groep E hadden BATE Borisov en Bayer Leverkusen eerder op de dag 1-1 gelijk gespeeld, waardoor titelhouder Barça al zeker was van kwalificatie voor de achtste finales. Dat weerhield Luis Suarez (2x) en Lionel Messi er niet van om bij de rust al een 3-0 voorsprong tegen AS Roma op het scorebord te toveren. Na de pauze dikten Piqué, nogmaals Messi en Adriano de score nog aan. Dzeko, die in het slot een strafschop miste, lukte nog de eerredder. Thomas Vermaelen speelde de hele wedstrijd voor een wervelend Barcelona.

Barcelona leidt in de poule met 13 punten. Daarna volgen AS Roma (5 ptn), Leverkusen (5) en BATE (4). AS Roma ontvangt op de slotspeeldag BATE, Leverkusen speelt gastheer voor Barcelona.

Man minder, vier goals meer

In groep F had Bayern München al bijna even weinig moeite met Olympiakos. Al na 20 minuten keken de Grieken in de Allianz Arena tegen een 3-0 achterstand aan na treffers van Costa, Lewandowski en Müller. Badstuber trok in de 53e minuut aan de noodrem en kreeg een rode kaart. Zelfs met 10 man kwam Bayern nog eens tot scoren via Coman: 4-0, de eindstand.

Om in de running te blijven voor de achtste finales moest Arsenal de drie punten thuishouden tegen Dinamo Zagreb. De troepen van Arsène Wenger slaagden in hun opdracht. Het werd 3-0 dankzij Özil en Sanchez (2x). In de stand leidt Bayern met 12 punten. Olympiakos (9 ptn) telt drie punten meer dan Arsenal. Rode lantaarn Dinamo Zagreb heeft drie punten. Op de slotspeeldag is enkel een driepunter bij Olympiakos voldoende voor de Gunners om een ticket voor de achtste finales te veroveren.

Chelsea goed bij schot

Chelsea ging in groep G op bezoek bij Maccabi Tel Aviv. Na 20 minuten duwde Cahill de 0-1 binnen voor de troepen van José Mourinho. Vijf minuten voor rust moest Ben Haim (ex-Standard) bij de thuisploeg met rood gaan douchen. In de tweede helft diepten Willian, Oscar en Zouma de voorsprong nog uit tot 0-4. Bij de Blues werd de goed spelende Eden Hazard na 69 minuten naar de kant gehaald.

FC Porto liet zich thuis verrassen door Dinamo Kiev. Yarmolenko zette Casillas vanaf de strafschopstip op het verkeerde been, waardoor de bezoekers met een 0-1 voorsprong mochten gaan rusten. Gonzalez lukte nog de 0-2.

In de stand ziet FC Porto Chelsea met 10 punten naast zich aan de leiding komen. Beide teams kijken elkaar op de laatste speeldag in de ogen. Dinamo Kiev is derde met 8 punten, Tel Aviv is puntenloos laatste.