De verdiensten worden in de schoenen geschoven van Gerald Sibon, die als routinier bij de Friese club fungeert als mentor voor de 22-jarige Bas Dost. Diens jonge hoekige hoofd straalt tegenwoordig vooral gretigheid en scherpte uit. Het zal ook zijn ploeggenoten Brian Vandenbussche en Sven Kums veel plezieren dat de aanvaller zijn doelpuntenaantal afgelopen weekend met vijf treffers tegen Excelsior (0-5) opdreef tot veertien. Dat is er eentje meer dan zijn volledige vorige seizoen.

Nog geen jaar geleden kon Dost naar Ajax, nadat de Amsterdammers Luis Suarez hadden verkocht aan Liverpool. Maar Heerenveen, waar de aanvaller net voetbalde, berekende zijn prijs. Die liep in de miljoenen euro's. Een zaak voor de arbitragecommissie werd aangespannen, zodanig dat Ajax-coach Frank De Boer over een volwaardige diepe spits zou beschikken. Dost was al medisch gekeurd, maar er werd geen financieel vergelijk gevonden.

Komende zondag ontvangt Heerenveen in zijn eigen Abe Lenstrastadion PSV. De ploeg uit Eindhoven is verwittigd, want het team van coach Ron Jans sluipt naar de top en kan ondertussen uitpakken met een reeks van dertien opeenvolgende duels ongeslagen. Dat is goed voor een nieuw clubrecord. (FV)

De verdiensten worden in de schoenen geschoven van Gerald Sibon, die als routinier bij de Friese club fungeert als mentor voor de 22-jarige Bas Dost. Diens jonge hoekige hoofd straalt tegenwoordig vooral gretigheid en scherpte uit. Het zal ook zijn ploeggenoten Brian Vandenbussche en Sven Kums veel plezieren dat de aanvaller zijn doelpuntenaantal afgelopen weekend met vijf treffers tegen Excelsior (0-5) opdreef tot veertien. Dat is er eentje meer dan zijn volledige vorige seizoen.Nog geen jaar geleden kon Dost naar Ajax, nadat de Amsterdammers Luis Suarez hadden verkocht aan Liverpool. Maar Heerenveen, waar de aanvaller net voetbalde, berekende zijn prijs. Die liep in de miljoenen euro's. Een zaak voor de arbitragecommissie werd aangespannen, zodanig dat Ajax-coach Frank De Boer over een volwaardige diepe spits zou beschikken. Dost was al medisch gekeurd, maar er werd geen financieel vergelijk gevonden. Komende zondag ontvangt Heerenveen in zijn eigen Abe Lenstrastadion PSV. De ploeg uit Eindhoven is verwittigd, want het team van coach Ron Jans sluipt naar de top en kan ondertussen uitpakken met een reeks van dertien opeenvolgende duels ongeslagen. Dat is goed voor een nieuw clubrecord. (FV)