Bas Dost (25) werd al in 2012 naar VfL Wolfsburg getransfereerd, toen als topschutter uit de Eredivisie met 32 goals. Waarom ontploft hij nu pas in het shirt van de groen-witten?

Bas Dost: "Dat wordt mij door de Duitse pers continu gevraagd: waarom laat je het nu pas zien? Mijn antwoord is heel simpel: omdat ik daarvóór niet speelde. Ze vragen me of ik endlich bin angekommen, maar dat slaat nergens op. In mijn eerste jaar bij Wolfsburg maakte ik in de eerste helft van het seizoen zeven goals. Dat is echt prima, hoor. Dus dit komt niet allemaal uit de lucht vallen. Ik heb de laatste jaren gewoon veel pech gehad."

Malanda

Bas Dost kon het goed vinden met Junior Malanda, die begin dit jaar het leven liet in een verkeersongeval. Dost noemt dat verlies in Sport/Voetbalmagazine nog steeds iets onwerkelijks. "We zaten in de bus op weg naar het vliegveld en Junior zou daarheen komen. Onderweg kwam het bericht dat hij was verongelukt. Het volle besef van zo'n mededeling heb je niet direct, maar iedereen was er helemaal kapot van. Zo begin je dus het nieuwe jaar. De jongen die je iedere dag hebt gezien, die tegenover je zit in de kleedkamer, is ineens weg. Junior en ik zaten een beetje in hetzelfde schuitje in de eerste helft van het seizoen. We hadden het voor het trainingskamp over weggaan of blijven, maar we besloten er samen voor te gaan na de winterstop. Twee dagen later was hij dood..."

Bayern van de troon stoten

De Nederlander heeft ook woorden van lof voor een andere Belg: Kevin De Bruyne. De assistkoning van de Bundesliga. "Voor een elftal is het natuurlijk fantastisch als spelers als Kevin De Bruyne en André Schürrle gehaald kunnen worden. Dat is absolute wereldklasse. De Bruyne ziet alles, hij weet exact hoe ik loop en hij kan de bal geven, altijd perfect."

"Het Volkswagenconcern is ongelooflijk ambitieus. Ze willen eigenlijk niets liever dan Bayern München van de troon stoten. Dat willen wel heel wat meer mensen in Duitsland, want dat zij zo oppermachtig zijn is natuurlijk niet leuk meer."

(Marco Timmer)

Bas Dost (25) werd al in 2012 naar VfL Wolfsburg getransfereerd, toen als topschutter uit de Eredivisie met 32 goals. Waarom ontploft hij nu pas in het shirt van de groen-witten?Bas Dost: "Dat wordt mij door de Duitse pers continu gevraagd: waarom laat je het nu pas zien? Mijn antwoord is heel simpel: omdat ik daarvóór niet speelde. Ze vragen me of ik endlich bin angekommen, maar dat slaat nergens op. In mijn eerste jaar bij Wolfsburg maakte ik in de eerste helft van het seizoen zeven goals. Dat is echt prima, hoor. Dus dit komt niet allemaal uit de lucht vallen. Ik heb de laatste jaren gewoon veel pech gehad."Bas Dost kon het goed vinden met Junior Malanda, die begin dit jaar het leven liet in een verkeersongeval. Dost noemt dat verlies in Sport/Voetbalmagazine nog steeds iets onwerkelijks. "We zaten in de bus op weg naar het vliegveld en Junior zou daarheen komen. Onderweg kwam het bericht dat hij was verongelukt. Het volle besef van zo'n mededeling heb je niet direct, maar iedereen was er helemaal kapot van. Zo begin je dus het nieuwe jaar. De jongen die je iedere dag hebt gezien, die tegenover je zit in de kleedkamer, is ineens weg. Junior en ik zaten een beetje in hetzelfde schuitje in de eerste helft van het seizoen. We hadden het voor het trainingskamp over weggaan of blijven, maar we besloten er samen voor te gaan na de winterstop. Twee dagen later was hij dood..."De Nederlander heeft ook woorden van lof voor een andere Belg: Kevin De Bruyne. De assistkoning van de Bundesliga. "Voor een elftal is het natuurlijk fantastisch als spelers als Kevin De Bruyne en André Schürrle gehaald kunnen worden. Dat is absolute wereldklasse. De Bruyne ziet alles, hij weet exact hoe ik loop en hij kan de bal geven, altijd perfect." "Het Volkswagenconcern is ongelooflijk ambitieus. Ze willen eigenlijk niets liever dan Bayern München van de troon stoten. Dat willen wel heel wat meer mensen in Duitsland, want dat zij zo oppermachtig zijn is natuurlijk niet leuk meer."(Marco Timmer)