Dat maakte Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bekend.

De transfer van de dertigjarige middenvelder hing al enkele dagen in de lucht. Bij de Mancunians wordt 'Schweini' ploegmaat van Rode Duivel Marouane Fellaini en Adnan Januzaj.

Het is een opmerkelijke overgang, want Schweinsteiger is een jeugdproduct van de 'Rekordmeister' en speelde nog nooit voor een andere ploeg. Met Bayern won hij acht Duitse titels en zeven Bekers. De winst in de Champions League twee jaar geleden was de kers op de taart. In totaal speelde de middenvelder 342 wedstrijden voor Bayern.

'We hebben er alles aan gedaan om Bastian in München te houden', vertelde Rummenigge. 'Maar hij was op zoek naar een nieuw avontuur.'

De Bayern-voorzitter benadrukte overigens dat een verzuurde relatie met coach Pep Guardiola niet aan de basis zou liggen van zijn vertrek naar Engeland.

In de Allianz Arena lag hij nog tot medio volgend jaar onder contract. United zou 18 à 20 miljoen euro betalen voor de aanvoerder van de Duitse nationale elf. Op Old Trafford zou hij een overeenkomst voor drie seizoenen kunnen tekenen.

De Mancunians bevestigden alvast dat er een akkoord is tussen beide clubs. 'Met de speler moet er nog een persoonlijk akkoord gevonden worden en daarna moeten er nog medische testen plaatsvinden', lieten de Red Devils zaterdag weten. Bij Manchester United vindt Schweinsteiger zijn ex-coach Louis van Gaal terug. (Belga/KVDA)

Dat maakte Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bekend. De transfer van de dertigjarige middenvelder hing al enkele dagen in de lucht. Bij de Mancunians wordt 'Schweini' ploegmaat van Rode Duivel Marouane Fellaini en Adnan Januzaj. Het is een opmerkelijke overgang, want Schweinsteiger is een jeugdproduct van de 'Rekordmeister' en speelde nog nooit voor een andere ploeg. Met Bayern won hij acht Duitse titels en zeven Bekers. De winst in de Champions League twee jaar geleden was de kers op de taart. In totaal speelde de middenvelder 342 wedstrijden voor Bayern. 'We hebben er alles aan gedaan om Bastian in München te houden', vertelde Rummenigge. 'Maar hij was op zoek naar een nieuw avontuur.' De Bayern-voorzitter benadrukte overigens dat een verzuurde relatie met coach Pep Guardiola niet aan de basis zou liggen van zijn vertrek naar Engeland. In de Allianz Arena lag hij nog tot medio volgend jaar onder contract. United zou 18 à 20 miljoen euro betalen voor de aanvoerder van de Duitse nationale elf. Op Old Trafford zou hij een overeenkomst voor drie seizoenen kunnen tekenen. De Mancunians bevestigden alvast dat er een akkoord is tussen beide clubs. 'Met de speler moet er nog een persoonlijk akkoord gevonden worden en daarna moeten er nog medische testen plaatsvinden', lieten de Red Devils zaterdag weten. Bij Manchester United vindt Schweinsteiger zijn ex-coach Louis van Gaal terug. (Belga/KVDA)