Het is met mondjesmaat dat de ex-Standardspits zijn kansen krijgt bij Olympique Marseille. Dat heeft veel te maken met de bloedvorm waarin André -Pierre Gignac, zijn concurrent in de aanvalslinie, nu al enkele maanden in verkeert.

Voor de topper tegen Lille mocht Batshuayi echter voor het eerst in de basis starten bij zijn nieuwe club -aan de zijde van Gignac. Een keuze die Marcelo Bielsa zich niet zal beklagen, want zijn Belgische spits scoorde in de 69ste minuut de winnende treffer voor l'OM. Het werd 2-1 in het gloednieuwe en uitverkochte Stade Vélodrome (60.000 plaatsen) en zo blijft Marseille de rangschikking aanvoeren in Frankrijk. Van nabij gevolgd door Lyon en PSG.

Aan de overkant kwam Divock Origi amper in het stuk voor. De man die op het WK in Brazilië nog schitterde bij de Rode Duivels holt al een hele heenronde achter zijn beste vorm aan. Op het einde van de wedstrijd kwam hij zelfs goed weg toen een ellenboog aan Dja Djedje onbestraft bleef.

Bekijk hier de winning goal van Batshuayi tegen Lille

Het is met mondjesmaat dat de ex-Standardspits zijn kansen krijgt bij Olympique Marseille. Dat heeft veel te maken met de bloedvorm waarin André -Pierre Gignac, zijn concurrent in de aanvalslinie, nu al enkele maanden in verkeert. Voor de topper tegen Lille mocht Batshuayi echter voor het eerst in de basis starten bij zijn nieuwe club -aan de zijde van Gignac. Een keuze die Marcelo Bielsa zich niet zal beklagen, want zijn Belgische spits scoorde in de 69ste minuut de winnende treffer voor l'OM. Het werd 2-1 in het gloednieuwe en uitverkochte Stade Vélodrome (60.000 plaatsen) en zo blijft Marseille de rangschikking aanvoeren in Frankrijk. Van nabij gevolgd door Lyon en PSG.Aan de overkant kwam Divock Origi amper in het stuk voor. De man die op het WK in Brazilië nog schitterde bij de Rode Duivels holt al een hele heenronde achter zijn beste vorm aan. Op het einde van de wedstrijd kwam hij zelfs goed weg toen een ellenboog aan Dja Djedje onbestraft bleef.