Net zoals vorig seizoen kon Michy Batshuayi zich dit seizoen niet in de gunst voetballen van Antonio Conte. Vaak moest hij het met invalbeurten doen.

In totaal kwam hij dit seizoen aan 1160 speelminuten. Daarin scoorde hij toch 12 keer en gaf hij 2 assists. Dat komt neer op 1 doelpunt per 97 minuten.

Slechte statistieken zijn dat niet, maar het was niet genoeg om de concurrentie aan te gaan met Alvaro Morata. Vorig seizoen was het hetzelfde verhaal met Diego Costa.

Chelsea voerde ook gesprekken met Tottenham om Batshuayi te ruilen met Fernando Llorente, maar bij de Spurs zou de Rode Duivel ook tweede viool spelen na Harry Kane. Dat weigerde hij. Met het oog op het WK in Rusland wil hij nu vooral zoveel mogelijk aan spelen toekomen.

Verkleedpartijtjes

Dat Batshuayi naar Dortmund komt, betekent dus dat Pierre-Emerick Aubameyang er vertrekt, hij gaat in de Premier League voetballen voor Arsenal.

De Gabonese spits speelde vijf seizoenen bij geel-zwart en maakte er 98 goals in 143 wedstrijden. Soms vierde hij een doelpunt door een masker van Batman op te zetten, Marco Reus speelde dan de rol van Robin.

Als het op verkleedpartijtjes aankomt, heeft Dortmund met Batshuayi zeker een waardige vervanger voor Aubameyang. Bekend is dat 'Batsman', zoals de Belgische spits genoemd wordt, dweept met SpongeBob, een tekenfilmfiguurtje. Met diens felgele outfit zal Batshuayi bij Dortmund zeker scoren.

Concurrentie

Maar belangrijker is natuurlijk dat hij het ook op het veld waarmaakt. Met alleen maar concurrentie van Alexander Isak, een achttienjarige Zweed, en Maximilian Philipp, een 23-jarige Duitser, lijkt het erop dat Batshuayi de nummer één wordt in de spits.

Eerder deze week versterkte Dortmund zich nog met de Zwitserse international Manual Akanji, een 22-jarige verdediger van FC Basel, en met Sergio Gómez, een 17-jarige linksbuiten van FC Barcelona.

Net zoals vorig seizoen kon Michy Batshuayi zich dit seizoen niet in de gunst voetballen van Antonio Conte. Vaak moest hij het met invalbeurten doen. In totaal kwam hij dit seizoen aan 1160 speelminuten. Daarin scoorde hij toch 12 keer en gaf hij 2 assists. Dat komt neer op 1 doelpunt per 97 minuten.Slechte statistieken zijn dat niet, maar het was niet genoeg om de concurrentie aan te gaan met Alvaro Morata. Vorig seizoen was het hetzelfde verhaal met Diego Costa.Chelsea voerde ook gesprekken met Tottenham om Batshuayi te ruilen met Fernando Llorente, maar bij de Spurs zou de Rode Duivel ook tweede viool spelen na Harry Kane. Dat weigerde hij. Met het oog op het WK in Rusland wil hij nu vooral zoveel mogelijk aan spelen toekomen.Dat Batshuayi naar Dortmund komt, betekent dus dat Pierre-Emerick Aubameyang er vertrekt, hij gaat in de Premier League voetballen voor Arsenal.De Gabonese spits speelde vijf seizoenen bij geel-zwart en maakte er 98 goals in 143 wedstrijden. Soms vierde hij een doelpunt door een masker van Batman op te zetten, Marco Reus speelde dan de rol van Robin. Als het op verkleedpartijtjes aankomt, heeft Dortmund met Batshuayi zeker een waardige vervanger voor Aubameyang. Bekend is dat 'Batsman', zoals de Belgische spits genoemd wordt, dweept met SpongeBob, een tekenfilmfiguurtje. Met diens felgele outfit zal Batshuayi bij Dortmund zeker scoren.Maar belangrijker is natuurlijk dat hij het ook op het veld waarmaakt. Met alleen maar concurrentie van Alexander Isak, een achttienjarige Zweed, en Maximilian Philipp, een 23-jarige Duitser, lijkt het erop dat Batshuayi de nummer één wordt in de spits.Eerder deze week versterkte Dortmund zich nog met de Zwitserse international Manual Akanji, een 22-jarige verdediger van FC Basel, en met Sergio Gómez, een 17-jarige linksbuiten van FC Barcelona.