Na de 3-0 in Barcelona wist Bayern dat alleen een vroeg doelpunt de club nog enige kans gaf op de finale van de Champions League. En dat vroeg doelpunt kwam er.

Medhi Benatia opende, na een furieuze start van de thuisploeg, in de zevende minuut de score, met een kopbaldoelpunt.

Maar die glansstart werd korte tijd later ongedaan gemaakt door twee tegendoelpunten van Neymar. Voor het eerste tegendoelpunt bediende Messi Luis Suarez, die de bal panklaar legde voor Neymar. Het tweede tegendoelpunt werd door dezelfde spelers bereid. Messi kopte door, Suarez ging aan de haal met de bal en zette hem voor richting Neymar. De Braziliaan knalde in de korte hoek voorbij Bayern-doelman Manuel Neuer.

Daarmee was de russtand bereikt: 1-2.

Geen mirakel

Na de pauze werd het snel duidelijk dat er geen mirakel meer inzat voor Bayern München, ondanks lichte druk van de Duitsers. Barcelona had er geen zin meer in, Bayern streed nog voor wat het waard was. Lewandowski (59e) en Thomas Müller (74e) brachten de Duitsers nog op een 3-2 voorsprong, maar daar bleef het bij.

Ondanks het verlies plaatst Barcelona zich als eerste club voor de komende CL-finale, die zaterdag 6 juni betwist wordt in het Olympiastadion van Berlijn. Woensdagavond spelen Real Madrid en Juventus hun return in de halve finales. Juventus haalde het in de heenmatch met 2-1 van de Madrilenen. Voor Barcelona wordt het de achtste finale. Vier keer, in 1992, 2006, 2009 en 2011, won het de Europa Cup

(Belga/RR)

Na de 3-0 in Barcelona wist Bayern dat alleen een vroeg doelpunt de club nog enige kans gaf op de finale van de Champions League. En dat vroeg doelpunt kwam er. Medhi Benatia opende, na een furieuze start van de thuisploeg, in de zevende minuut de score, met een kopbaldoelpunt. Maar die glansstart werd korte tijd later ongedaan gemaakt door twee tegendoelpunten van Neymar. Voor het eerste tegendoelpunt bediende Messi Luis Suarez, die de bal panklaar legde voor Neymar. Het tweede tegendoelpunt werd door dezelfde spelers bereid. Messi kopte door, Suarez ging aan de haal met de bal en zette hem voor richting Neymar. De Braziliaan knalde in de korte hoek voorbij Bayern-doelman Manuel Neuer.Daarmee was de russtand bereikt: 1-2.Na de pauze werd het snel duidelijk dat er geen mirakel meer inzat voor Bayern München, ondanks lichte druk van de Duitsers. Barcelona had er geen zin meer in, Bayern streed nog voor wat het waard was. Lewandowski (59e) en Thomas Müller (74e) brachten de Duitsers nog op een 3-2 voorsprong, maar daar bleef het bij. Ondanks het verlies plaatst Barcelona zich als eerste club voor de komende CL-finale, die zaterdag 6 juni betwist wordt in het Olympiastadion van Berlijn. Woensdagavond spelen Real Madrid en Juventus hun return in de halve finales. Juventus haalde het in de heenmatch met 2-1 van de Madrilenen. Voor Barcelona wordt het de achtste finale. Vier keer, in 1992, 2006, 2009 en 2011, won het de Europa Cup (Belga/RR)