Bayern München heeft 24e landstitel beet

© BelgaImage

Op zeven speeldagen van het einde heeft Bayern een onoverbrugbare voorsprong van 25 punten op Borussia Dortmund. De 24e landstitel is binnen.

Bayern München heeft zich op de 27e speeldag van de Bundesliga voor de 24e keer in zijn bestaan tot Duits landskampioen gekroond. ‘Der Rekordmeister’ won dinsdag met 1-3 bij Hertha Berlijn. Op zeven speeldagen van het einde heeft Bayern een onoverbrugbare voorsprong van 25 punten op Borussia Dortmund, dat dinsdag 0-0 gelijkspeelde tegen Schalke 04.

De machine van coach Pep Guardiola liep meteen op zijn volle toerental. Na zes minuten knalde Kroos een afgeweken bal binnen. Op het kwartier kopte de kleine Götze op assist van Schweinsteiger de 2-0 tegen de netten. Müller deed acht minuten voor rust de lat trillen, waarna ‘Die Roten’ de wedstrijd rustig bleven domineren. Ramos bracht via een omgezette strafschop nog spanning in de match, maar de ingevallen Ribéry legde in de 79e minuut met een opwippertje de 1-3 eindstand vast. Rode Duivel Daniel Van Buyten, die zijn vierde landstitel pakt, bleef bij Bayern 90 minuten op de bank.

Nooit zo vroeg werd een club kampioen in Duitsland

Het is de eerste keer in de geschiedenis van de in 1964 opgerichte Bundesliga dat een club zo vroeg kampioen is. Bayern verbrak het eigen record van vorig jaar. Onder Jupp Heynckes werd op 6 april 2013 de landstitel veroverd op de 28e speeldag.

Bayern, dat sinds dit seizoen wordt gecoacht door Guardiola, won nu al 25 keer in de competitie. Twee keer speelde het gelijk. Daarmee tekent Bayern voor een indrukwekkende 77 op 81.

Pep Guardiola is een tevreden man

“Ik ben tevreden”, zei Guardiola. “Het was me eigenlijk gelijk of we nu een wedstrijd eerder of later kampioen zouden spelen. Ik feliciteer iedereen voor dit fantastische seizoen. De afgelopen maanden hadden we veel geblesseerden. We hebben niet altijd even fantastisch gespeeld, maar mijn spelers hebben karakter getoond. Ik draag deze titel op aan Uli Hoeness, een belangrijke man binnen deze club.”

Hoeness is de voormalige voorzitter van Bayern. Hij diende twee weken geleden zijn ontslag in nadat hij veroordeeld werd tot een celstraf van drie jaar en zes maanden wegens belastingfraude.

Ook Bayern-doelman Manuel Neuer was dinsdag in de wolken. “Het is buiten nog wat koud, maar je merkt dat we het warm hebben en elke wedstrijd willen winnen. We zijn blij en trots. Het is erg bijzonder als je zo vroeg landskampioen van Duitsland wordt.” (Belga/INM)