De manschappen van Hans-Dieter Flick, voor wie het de eerste prijs is, gingen met 0-1 winnen bij degradatiekandidaat Werder Bremen en namen zo een onoverbrugbare voorsprong van tien punten op eerste achtervolger Borussia Dortmund.

Topschutter Robert Lewandowski opende vlak voor de rust de score. Het was zijn 31e treffer in deze competitie. De Canadese verdediger Alphonso Davies van Bayern moest in de 79e minuut na zijn tweede gele kaart naar de kant. Ook tegen tien man kon Werder Bremen weinig beginnen, al moest doelman Manuel Neuer nog wel een mooie redding verrichten.

Bayern maakt dit seizoen ook nog kans op de hoofdprijs in de Champions League en in het Duitse bekertoernooi. Begin november zag de toekomst er voor Bayern nochtans allerminst fraai uit. De clubleiding besloot te breken met trainer Niko Kovac vanwege de teleurstellende resultaten. De directie stelde Flick, de assistent van Kovac, aan als waarnemer. Bedoeling was dat hij slechts bij twee duels als hoofdcoach op de bank zou zitten, maar de nieuwe constructie beviel goed en bleek succesvol.

Na twee overwinningen kreeg Flick al te horen dat hij zeker tot het einde van het kalenderjaar zou aanblijven als interim-coach. Op 22 december volgde het bericht dat de 55-jarige Duitser het seizoen mocht afmaken. Begin april ondertekende hij zelfs een nieuw contract tot 2023.

Paderborn is de eerste degradant in de Bundesliga. De hekkensluiter verloor met 1-0 bij Union Berlijn en kan niet meer ontkomen aan een terugtocht naar de tweede Bundesliga. Het tweede avontuur op het hoogste niveau heeft daardoor opnieuw maar één seizoen geduurd. Ook in 2015 moest het meteen weer naar de tweede Duitse divisie. Union Berlijn, dat vorig seizoen eveneens promoveerde, is nu wel zeker van behoud.

De manschappen van Hans-Dieter Flick, voor wie het de eerste prijs is, gingen met 0-1 winnen bij degradatiekandidaat Werder Bremen en namen zo een onoverbrugbare voorsprong van tien punten op eerste achtervolger Borussia Dortmund.Topschutter Robert Lewandowski opende vlak voor de rust de score. Het was zijn 31e treffer in deze competitie. De Canadese verdediger Alphonso Davies van Bayern moest in de 79e minuut na zijn tweede gele kaart naar de kant. Ook tegen tien man kon Werder Bremen weinig beginnen, al moest doelman Manuel Neuer nog wel een mooie redding verrichten. Bayern maakt dit seizoen ook nog kans op de hoofdprijs in de Champions League en in het Duitse bekertoernooi. Begin november zag de toekomst er voor Bayern nochtans allerminst fraai uit. De clubleiding besloot te breken met trainer Niko Kovac vanwege de teleurstellende resultaten. De directie stelde Flick, de assistent van Kovac, aan als waarnemer. Bedoeling was dat hij slechts bij twee duels als hoofdcoach op de bank zou zitten, maar de nieuwe constructie beviel goed en bleek succesvol. Na twee overwinningen kreeg Flick al te horen dat hij zeker tot het einde van het kalenderjaar zou aanblijven als interim-coach. Op 22 december volgde het bericht dat de 55-jarige Duitser het seizoen mocht afmaken. Begin april ondertekende hij zelfs een nieuw contract tot 2023. Paderborn is de eerste degradant in de Bundesliga. De hekkensluiter verloor met 1-0 bij Union Berlijn en kan niet meer ontkomen aan een terugtocht naar de tweede Bundesliga. Het tweede avontuur op het hoogste niveau heeft daardoor opnieuw maar één seizoen geduurd. Ook in 2015 moest het meteen weer naar de tweede Duitse divisie. Union Berlijn, dat vorig seizoen eveneens promoveerde, is nu wel zeker van behoud.