Bayern München verdiende al 671,1 miljoen euro aan de CL

© BELGA

De Duitse recordkampioen plaatste zich voor het tiende opeenvolgende seizoen voor de achtste finales van het kampioenenbal.

‘Ik ben nog fit en doe deze job met veel plezier’, zo klinkt het uit de mond van ‘opa’ Jupp Heynckes (72) tegenover die Süddeutsche Zeitung om te verduidelijken dat hij zeker nog tot 30 juni 2018 trainer blijft van Bayern München. ‘Alleen weet je nooit hoeveel tijd je nog hebt om van het leven te genieten.’

CL-grootverdieners

Der Spiegel berekende dat enkel Real Madrid meer geld overhield dan Bayern München aan de CL, die in 1992/1993 opgericht werd. De Spanjaarden geraken aan een totaalbedrag van 689,6 miljoen euro, in Beieren moeten ze zich tevreden stellen met 671,1 miljoen euro.

De rest van de top tien wordt bevolkt door Europese grootmachten en meervoudige kampioenen zoals Barcelona (635,8), Juventus (605,2), Manchester United (567,8), Arsenal (549,7), Chelsea (530,2), AC Milan (409,1), PSG (335,1) en Borussia Dortmund (294,4).

Daarbovenop komen ook nog inkomsten per speeldag aan reclame, inkomtickets én de verkoop van bier plus worst.

Vier doelpunten verschil

Vanavond strijdt Bayern München voor groepswinst tegen PSG. De Duitsers moeten al met vier goals verschil winnen, een schier onmogelijke opdracht.

Maar het allerbelangrijkste blijft het feit dat de Duitse recordkampioen voor het tiende opeenvolgende seizoen de achtste finales haalt. ‘Gaat het niet om de eerste plaats, dan telt toch voor ons altijd het prestige’, vertolkt Karl-Heinz Rummenigge de mening van het clubbestuur.

Thomas Müller, die terugkeert uit blessure, houdt er een andere mening op na. ‘De echte prijzen worden pas vanaf het voorjaar uitgedeeld, zeker Europees.’

De Duitse international wordt daarin bijgetreden door Kingsley Coman, die sinds de komst van Heynckes en de afwezigheid (door letsel) van Franck Ribéry stilaan weer meer speeltijd verzamelt. ‘Onze boodschap moet zijn dat Bayern München er weer staat en de CL wil winnen. Want heel Europa kijkt straks mee.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content