Bayern München is niet te spreken over de handelwijze van de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond DFB. Die legde verdediger Jérôme Boateng een schorsing voor twee duels op na de rode kaart die hij afgelopen zondag opliep in het het met 2-1 verloren duel bij Hannover 96.

Na een half uur spelen bemoeide de Duitse international zich met een opstootje tussen zijn ploeggenoot Rafinha en Hannovermiddenvelder Sergio Pinto. Vervolgens gaf Boateng thuisspeler Christian Schulz blijkbaar iets te opzichtig een duw. (zie video onder artikel)

"Vrijspraak was de enige juiste optie", verklaarde directeur Karl-Heinz Rummenigge. "Pinto lag op de grond en deed alsof hij acteur in een Hollywoodscene was. En het is vooral vreemd dat Boateng in het opstootje rood kreeg, terwijl Schulz voor hetzelfde slechts geel kreeg."

Ook met Rafinha moet de Beierse topclub opletten. De Braziliaanse rechterverdediger Rafinha beschikt namelijk over een reputatie van kaartenpakker. Tijdens zijn laatste twee seizoenen in dienst van Schalke 04 pakte hij maar liefst 23 keer geel. Maar hij leerde duidelijk bij: momenteel zit de 26-jarige Zuid-Amerikaan na zeven duels aan nul kaarten. (FV)

Bekijk het opstootje tijdens Hannover - Bayern München:

Bayern München is niet te spreken over de handelwijze van de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond DFB. Die legde verdediger Jérôme Boateng een schorsing voor twee duels op na de rode kaart die hij afgelopen zondag opliep in het het met 2-1 verloren duel bij Hannover 96. Na een half uur spelen bemoeide de Duitse international zich met een opstootje tussen zijn ploeggenoot Rafinha en Hannovermiddenvelder Sergio Pinto. Vervolgens gaf Boateng thuisspeler Christian Schulz blijkbaar iets te opzichtig een duw. (zie video onder artikel) "Vrijspraak was de enige juiste optie", verklaarde directeur Karl-Heinz Rummenigge. "Pinto lag op de grond en deed alsof hij acteur in een Hollywoodscene was. En het is vooral vreemd dat Boateng in het opstootje rood kreeg, terwijl Schulz voor hetzelfde slechts geel kreeg." Ook met Rafinha moet de Beierse topclub opletten. De Braziliaanse rechterverdediger Rafinha beschikt namelijk over een reputatie van kaartenpakker. Tijdens zijn laatste twee seizoenen in dienst van Schalke 04 pakte hij maar liefst 23 keer geel. Maar hij leerde duidelijk bij: momenteel zit de 26-jarige Zuid-Amerikaan na zeven duels aan nul kaarten. (FV)