Bayern München wint CL-finale tegen Dortmund

© AFP

Bayern München heeft in het Wembley-stadion in Londen voor de tweede keer de finale van de Champions League voetbal gewonnen. Bayern haalde het met 2-1 tegen Borussia Dortmund.

In de eerste volledig Duitse finale ooit op het kampioenenbal begon Dortmund erg snedig aan de wedstrijd. Dit resulteerde in goede kansen voor Robert Lewandowski, Marco Reus, Jakub Blaszczykowski en Sven Bender. Bayern-doelman Manuel Neuer hield de Beierse ploeg enkele malen recht. Roman Weidenfeller moest dan weer aan de overkant redding brengen op een kopbal van Mario Mandzukic, die hij via de lat over tikte.

Franck Ribéry ontsnapte in de 25e minuut aan een rode kaart, na een slaande beweging in de richting van Lewandowski. Scheidsrechter Rizzoli hield echter de kaarten op zak.

In de tweede helft opende Mario Mandzukic de score voor Bayern in de 59e minuut. Hij tikte de bal simpel binnen na een assist van Arjen Robben. Tien minuten later reageerde Dortmund. Bonfim Dante velde Reus, Gündogan zette de daaropvolgende strafschop om.

De wedstrijd leek op verlengingen af te stevenen, tot Robben, de antiheld van de vorige CL-finale, in de 89e minuut met een listig balletje Weidenfeller klopte.

Sinds het invoeren van de Champions League wint Bayern nu voor de tweede keer de beker met de grote oren. De landskampioen kan dit seizoen nog de treble realiseren, want volgende week zaterdag spelen ze de Duitse bekerfinale tegen Stuttgart. (Belga/TE)