Nadat Bayern zich eerder al verzekerde van landstitel en Champions League, wonnen ze de finale van de Duitse Beker in het Olympisch Stadion van Berlijn met 3-2 van Stuttgart.

Voor Bayern is het de eerste keer in de rijke clubgeschiedenis dat ze de treble winnen. Alleen Ajax, PSV, Celtic, Manchester United, Barcelona en Inter Milaan slaagden daar eerder in.

De Duitse Rekordmeister leek in de Bekerfinale al na een uur op rozen te zitten. Thomas Müller had immers na 37 minuten van op de stip de score geopend en twee doelpunten van 'Super' Mario Gomez (48. en 61) zetten de 3-0 op het scorebord. De twee tegendoelpunten van Martin Harnik (71. en 80.) kwamen te laat, maar toch was het in de slotfase nog bibberen voor de Beierense trots. Rode Duivel Daniel Van Buyten speelde de hele wedstrijd.

Op de erelijst volgen ze Borussia Dortmund op. De Borussen klopten Bayern vorig jaar in de finale met 5-2. (Belga/MI)

Nadat Bayern zich eerder al verzekerde van landstitel en Champions League, wonnen ze de finale van de Duitse Beker in het Olympisch Stadion van Berlijn met 3-2 van Stuttgart. Voor Bayern is het de eerste keer in de rijke clubgeschiedenis dat ze de treble winnen. Alleen Ajax, PSV, Celtic, Manchester United, Barcelona en Inter Milaan slaagden daar eerder in. De Duitse Rekordmeister leek in de Bekerfinale al na een uur op rozen te zitten. Thomas Müller had immers na 37 minuten van op de stip de score geopend en twee doelpunten van 'Super' Mario Gomez (48. en 61) zetten de 3-0 op het scorebord. De twee tegendoelpunten van Martin Harnik (71. en 80.) kwamen te laat, maar toch was het in de slotfase nog bibberen voor de Beierense trots. Rode Duivel Daniel Van Buyten speelde de hele wedstrijd.Op de erelijst volgen ze Borussia Dortmund op. De Borussen klopten Bayern vorig jaar in de finale met 5-2. (Belga/MI)