Het zag er lange tijd niet goed uit vaar Paris Saint-Germain, dat op het veld van Chelsea aantrad in de achtste finales van de Champions League. De Parijzenaars verloren sterspeler Zlatan Ibrahimovic in de 31e minuut. De Zweed voerde een slecht getimede tackle op Oscar uit en kreeg meteen rood.

De heenwedstrijd was op 1-1 geëindigd en bij de rust van de terugwedstrijd was er niet gescoord. Na de rust en al laat in de wedstrijd kwam Chelsea via Cahill op voorsprong (81e minuut). David Luiz maakte vijf minuten later gelijk, en dus kwamen er verlengingen.

Opnieuw scoorde Chelsea eerst. Eden Hazard zette een penalty om, maar wederom maakte PSG gelijk, nu via Thiago Silva die Thibaut Courtois versloeg.

De Franse ploeg lag ondanks de numerieke minderheid zeker niet onder, eerder integendeel.

De spelers krijgen elk 250.000 euro.

Recordscore

Bayern München plaatste zich makkelijk voor de kwartfinales van de Champions League.

Al in de derde minuut viel de wedstrijd in een beslissende plooi. De bal ging op de stip na een overtreding van Olexandr Kucher op Mario Götze. De Oekraïnse verdediger kreeg ook nog rood van de Schotse scheidsrechter William Collum. Die deelde zo de snelste rode kaart in de geschiedenis van de Champions League uit.

Thomas Mûller zette de strafschop om en zette zo de Beierse doelpuntenkermis in. Jerome Boateng verdubbelde de voorsprong in de 34e minuut. Na rust scoorden Frank Ribery (49e), opnieuw Müller (52e), Holger Badstuber (63e), Robert Lewandowski (75e) en Götze (87e).

Boateng viert zijn goal voor Bayern, EPA
Boateng viert zijn goal voor Bayern © EPA

Bayern München evenaarde daarmee het eigen record in de knock-outfase van de Champions League. In maart 2012 schoot de rekordmeister ook zeven keer raak tegen het Zwitserse Bazel, zonder een tegentreffer te krijgen. Geen enkele andere club was zo productief in een wedstrijd van de eliminatieronde van de belangrijkste Europese competitie.

De heenwedstrijd eindigde op 0-0.

(Belga/RR)

Het zag er lange tijd niet goed uit vaar Paris Saint-Germain, dat op het veld van Chelsea aantrad in de achtste finales van de Champions League. De Parijzenaars verloren sterspeler Zlatan Ibrahimovic in de 31e minuut. De Zweed voerde een slecht getimede tackle op Oscar uit en kreeg meteen rood.De heenwedstrijd was op 1-1 geëindigd en bij de rust van de terugwedstrijd was er niet gescoord. Na de rust en al laat in de wedstrijd kwam Chelsea via Cahill op voorsprong (81e minuut). David Luiz maakte vijf minuten later gelijk, en dus kwamen er verlengingen. Opnieuw scoorde Chelsea eerst. Eden Hazard zette een penalty om, maar wederom maakte PSG gelijk, nu via Thiago Silva die Thibaut Courtois versloeg.De Franse ploeg lag ondanks de numerieke minderheid zeker niet onder, eerder integendeel.De spelers krijgen elk 250.000 euro.Bayern München plaatste zich makkelijk voor de kwartfinales van de Champions League. Al in de derde minuut viel de wedstrijd in een beslissende plooi. De bal ging op de stip na een overtreding van Olexandr Kucher op Mario Götze. De Oekraïnse verdediger kreeg ook nog rood van de Schotse scheidsrechter William Collum. Die deelde zo de snelste rode kaart in de geschiedenis van de Champions League uit. Thomas Mûller zette de strafschop om en zette zo de Beierse doelpuntenkermis in. Jerome Boateng verdubbelde de voorsprong in de 34e minuut. Na rust scoorden Frank Ribery (49e), opnieuw Müller (52e), Holger Badstuber (63e), Robert Lewandowski (75e) en Götze (87e). Bayern München evenaarde daarmee het eigen record in de knock-outfase van de Champions League. In maart 2012 schoot de rekordmeister ook zeven keer raak tegen het Zwitserse Bazel, zonder een tegentreffer te krijgen. Geen enkele andere club was zo productief in een wedstrijd van de eliminatieronde van de belangrijkste Europese competitie. De heenwedstrijd eindigde op 0-0.(Belga/RR)