Na het zoutloze 1-1-gelijkspel van Bayern München in de 1/8e finales van de Champions League thuis tegen Arsenal, kreeg Pep Guardiola de wind van voren van een van de erevoorzitters van de club uit Beieren. En niet de minste: Franz Beckenbauer.

Andere opvatting

'Der Kaiser' worstelt met het voorspelbare voetbal van het Pep Team: "Bayern zal eindigen zoals Barcelona, niemand zal de ploeg nog willen zien. Ze blijven de bal maar rondtikken, zelfs tot aan de eigen doellijn."

De statistieken geven Beckenbauer alvast geen ongelijk. Zo gaf doelman Manuel Neuer tijdens de match tegen Arsenal méér passes dan gelijk welke speler van de Engelse club.

Beckenbauer zou graag wat meer schoten op doel zien. "Ik heb een andere opvatting over voetbal. Als ik de mogelijkheid heb om van ver op doel te schieten, en zeker tegen een gesloten verdediging, dan doe ik dat", verduidelijkte de Duitse legende.

Scoren

Nochtans scoort Bayern in de Duitse competitie aan de lopende band: 74 doelpunten in 25 matchen, dat is gemiddeld bijna drie doelpunten per wedstrijd.

In de Champions League maakte het voorlopig 20 goals in 8 matchen, ofte 2,5 doelpunt per wedstrijd.

Na het zoutloze 1-1-gelijkspel van Bayern München in de 1/8e finales van de Champions League thuis tegen Arsenal, kreeg Pep Guardiola de wind van voren van een van de erevoorzitters van de club uit Beieren. En niet de minste: Franz Beckenbauer.Andere opvatting'Der Kaiser' worstelt met het voorspelbare voetbal van het Pep Team: "Bayern zal eindigen zoals Barcelona, niemand zal de ploeg nog willen zien. Ze blijven de bal maar rondtikken, zelfs tot aan de eigen doellijn." De statistieken geven Beckenbauer alvast geen ongelijk. Zo gaf doelman Manuel Neuer tijdens de match tegen Arsenal méér passes dan gelijk welke speler van de Engelse club. Beckenbauer zou graag wat meer schoten op doel zien. "Ik heb een andere opvatting over voetbal. Als ik de mogelijkheid heb om van ver op doel te schieten, en zeker tegen een gesloten verdediging, dan doe ik dat", verduidelijkte de Duitse legende. ScorenNochtans scoort Bayern in de Duitse competitie aan de lopende band: 74 doelpunten in 25 matchen, dat is gemiddeld bijna drie doelpunten per wedstrijd. In de Champions League maakte het voorlopig 20 goals in 8 matchen, ofte 2,5 doelpunt per wedstrijd.