Volgens Franz Beckenbauer (66) speelden Spanje en Duitsland tijdens de EK-kwalificaties voortdurend op een hoger niveau dan bijvoorbeeld Nederland en Frankrijk. "Dus zijn ze voor mij ook de duidelijke favorieten voor Euro 2012. Duitsland en Spanje zijn op dit ogenblik alle andere Europese landen mijlenver voor."

'Der Kaiser' vindt de huidige Mannschaft even sterk als het team dat hij in 1990 naar de wereldtitel in Italië leidde. "Als ik naar de recente geschiedenis kijk, kan ik mij maar één Duitse nationale ploeg herinneren met evenveel potentieel: mijn wereldkampioenen van 1990", schrijft Beckenbauer.

Duitsland versloeg dinsdag in Düsseldorf de Rode Duivels met 3-1 en won zo zijn kwalificatiegroep voor het EK 2012 met een indrukwekkende 30 op 30. Nooit eerder zette de Mannschaft in een kwalificatiecampagne voor een groot toernooi dergelijk perfect parours neer. (Belga/KVDA)

Volgens Franz Beckenbauer (66) speelden Spanje en Duitsland tijdens de EK-kwalificaties voortdurend op een hoger niveau dan bijvoorbeeld Nederland en Frankrijk. "Dus zijn ze voor mij ook de duidelijke favorieten voor Euro 2012. Duitsland en Spanje zijn op dit ogenblik alle andere Europese landen mijlenver voor." 'Der Kaiser' vindt de huidige Mannschaft even sterk als het team dat hij in 1990 naar de wereldtitel in Italië leidde. "Als ik naar de recente geschiedenis kijk, kan ik mij maar één Duitse nationale ploeg herinneren met evenveel potentieel: mijn wereldkampioenen van 1990", schrijft Beckenbauer.Duitsland versloeg dinsdag in Düsseldorf de Rode Duivels met 3-1 en won zo zijn kwalificatiegroep voor het EK 2012 met een indrukwekkende 30 op 30. Nooit eerder zette de Mannschaft in een kwalificatiecampagne voor een groot toernooi dergelijk perfect parours neer. (Belga/KVDA)