Franz Beckenbauer, de eenmansmeningenfabriek van het Duits voetbal, prees het inzicht van Götze in zijn column in Bild-Zeitung. Der Kaiser vergeleek de pingelaar met Messi, de beste voetballer ter wereld.

Vergelijkingen met Messi zijn misschien overdreven, maar de Duitsers zijn onnoemelijk blij met de jonge smaakmaker, die op het verlanglijstje van Juventus staat als opvolger van Alessandro Del Piero. Blijkbaar zou ook Arsène Wenger in naam van Arsenal 40 miljoen euro willen betalen, terwijl ook Real Madrid interesse toont.

Götze zelf probeert heel rustig te blijven onder de aanbidding. Hij is de nieuwe ster aan het Duitse firmament, iets verser nog dan Mesut Özil (23), Thomas Müller (22) of Marco Reus (22). Dat zijn voetballers voor wie de mensen naar het stadion trekken, spelers met iets aparts.

"Ik word meer aangevallen, zowel verbaal als fysiek", verklaarde Götze onlangs in weekblad Sport Bild, als het ging over zijn persoonlijk leven, de aanzwellende roem en de gevolgen daarvan. Soms draagt hij tegenwoordig buiten het veld bewust een pet en een sjaal, om herkenning op straat iets moeilijker te maken. (FV)

Franz Beckenbauer, de eenmansmeningenfabriek van het Duits voetbal, prees het inzicht van Götze in zijn column in Bild-Zeitung. Der Kaiser vergeleek de pingelaar met Messi, de beste voetballer ter wereld. Vergelijkingen met Messi zijn misschien overdreven, maar de Duitsers zijn onnoemelijk blij met de jonge smaakmaker, die op het verlanglijstje van Juventus staat als opvolger van Alessandro Del Piero. Blijkbaar zou ook Arsène Wenger in naam van Arsenal 40 miljoen euro willen betalen, terwijl ook Real Madrid interesse toont. Götze zelf probeert heel rustig te blijven onder de aanbidding. Hij is de nieuwe ster aan het Duitse firmament, iets verser nog dan Mesut Özil (23), Thomas Müller (22) of Marco Reus (22). Dat zijn voetballers voor wie de mensen naar het stadion trekken, spelers met iets aparts. "Ik word meer aangevallen, zowel verbaal als fysiek", verklaarde Götze onlangs in weekblad Sport Bild, als het ging over zijn persoonlijk leven, de aanzwellende roem en de gevolgen daarvan. Soms draagt hij tegenwoordig buiten het veld bewust een pet en een sjaal, om herkenning op straat iets moeilijker te maken. (FV)