Tijdens een interview aan de Amerikaanse zender CNN zei Blatter eerder deze week dat bepaalde negatieve gedragingen na de match met een handdruk opgelost moeten worden.

"Het voetbal kent geen racisme. Hoogstens een verkeerd woord of een ongepast gebaar," dixit de 75-jarige Zwitser. "Het slachtoffer moet inzien dat voetbal een spel is, en zijn tegenstander de hand schudden."

Later verklaarde Blatter in een persmededeling dat hij verkeerd begrepen werd. "Ik bedoelde dat de spelers op het veld oorlog voeren. Soms worden in het heetst van de strijd verkeerde dingen gezegd. Maar dan moet je aan het eind van de wedstrijd je excuses aanbieden aan de tegenstander. Je geeft hem een hand, en daarmee is de kous af."

Beckham: 'Verschrikkelijk' "Deze uitspraken zijn verschrikkelijk en niet echt goed voor dit spelletje", reageerde Beckham op een persconferentie.

"Ik heb niet de macht om te bepalen wie mag blijven en wie moet opstappen bij de FIFA en ik zou die ook niet willen hebben, maar er was en is nog steeds overduidelijk racisme aanwezig in het voetbal. Dat kan niet gewoon onder het tapijt worden geveegd en het kan niet worden opgelost met een simpele handdruk", aldus de middenvelder van LA Galaxy. (KVDA)

Tijdens een interview aan de Amerikaanse zender CNN zei Blatter eerder deze week dat bepaalde negatieve gedragingen na de match met een handdruk opgelost moeten worden. "Het voetbal kent geen racisme. Hoogstens een verkeerd woord of een ongepast gebaar," dixit de 75-jarige Zwitser. "Het slachtoffer moet inzien dat voetbal een spel is, en zijn tegenstander de hand schudden." Later verklaarde Blatter in een persmededeling dat hij verkeerd begrepen werd. "Ik bedoelde dat de spelers op het veld oorlog voeren. Soms worden in het heetst van de strijd verkeerde dingen gezegd. Maar dan moet je aan het eind van de wedstrijd je excuses aanbieden aan de tegenstander. Je geeft hem een hand, en daarmee is de kous af." Beckham: 'Verschrikkelijk' "Deze uitspraken zijn verschrikkelijk en niet echt goed voor dit spelletje", reageerde Beckham op een persconferentie. "Ik heb niet de macht om te bepalen wie mag blijven en wie moet opstappen bij de FIFA en ik zou die ook niet willen hebben, maar er was en is nog steeds overduidelijk racisme aanwezig in het voetbal. Dat kan niet gewoon onder het tapijt worden geveegd en het kan niet worden opgelost met een simpele handdruk", aldus de middenvelder van LA Galaxy. (KVDA)