Beerschot AC gaat in beroep tegen de boete van 16.500 euro die het opgelegd kreeg van het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond (KBVB). De Antwerpse club werd gestraft voor de kwetsende Fukushima-spreekkoren van Beerschotfans aan het adres van de Japanse doelman van Lierse Eiji Kawashima, tijdens de match Lierse - Beerschot op 19 augustus jl.

"Volgens ons is de voorgestelde sanctie in strijd met de voetbalwet, met het reglement van de KBVB, met het Burgerlijk Recht, met de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens, met de Belgische grondwet en met de algemene rechtsbeginselen", zegt Beerschot.

Daarnaast is er volgens de club "van objectieve rechtspraak geen sprake en werd het gelijkheidsbeginsel niet toegepast omdat er niet werd opgetreden tegen homofobe spreekkoren aan het adres van Beerschotdoelman Stijn Stijnen".

Beerschot benadrukt dat de club niet verantwoordelijk kan gesteld worden voor daden van derden, maar betreurt wel de spreekkoren, die onnodig kwetsend waren. Woensdag trekt de club naar de Japanse ambassade om er verontschuldigingen aan te bieden. (Belga/KVDA)

Beerschot AC gaat in beroep tegen de boete van 16.500 euro die het opgelegd kreeg van het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond (KBVB). De Antwerpse club werd gestraft voor de kwetsende Fukushima-spreekkoren van Beerschotfans aan het adres van de Japanse doelman van Lierse Eiji Kawashima, tijdens de match Lierse - Beerschot op 19 augustus jl. "Volgens ons is de voorgestelde sanctie in strijd met de voetbalwet, met het reglement van de KBVB, met het Burgerlijk Recht, met de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens, met de Belgische grondwet en met de algemene rechtsbeginselen", zegt Beerschot. Daarnaast is er volgens de club "van objectieve rechtspraak geen sprake en werd het gelijkheidsbeginsel niet toegepast omdat er niet werd opgetreden tegen homofobe spreekkoren aan het adres van Beerschotdoelman Stijn Stijnen". Beerschot benadrukt dat de club niet verantwoordelijk kan gesteld worden voor daden van derden, maar betreurt wel de spreekkoren, die onnodig kwetsend waren. Woensdag trekt de club naar de Japanse ambassade om er verontschuldigingen aan te bieden. (Belga/KVDA)