De Belgische Voetbalbond (KBVB) legt Beerschot AC een boete op van 24.700 euro, waarvan 8.200 euro met uitstel, voor de kwetsende 'Fukushimagezangen' aan het adres van Liersedoelman Eiji Kawashima. Het bondsparket had ook een match achter gesloten deuren geëist, maar daar ontsnapt Beerschot dus aan.

Wel moet Beerschot bij monde van zijn voorzitter binnen de zes dagen excuses aanbieden bij de ambassadeur van Japan in België en bij Kawashima. Doet de club dit niet, dan moet het de volgende thuiswedstrijd toch achter gesloten deuren afwerken.

Beerschot heeft zes dagen om tegen de sanctie in beroep te gaan. In een eerste reactie klonk het dat de club het dossier eerst in detail wil bestuderen alvorens een beslissing te nemen. (Belga/KVDA)

De Belgische Voetbalbond (KBVB) legt Beerschot AC een boete op van 24.700 euro, waarvan 8.200 euro met uitstel, voor de kwetsende 'Fukushimagezangen' aan het adres van Liersedoelman Eiji Kawashima. Het bondsparket had ook een match achter gesloten deuren geëist, maar daar ontsnapt Beerschot dus aan. Wel moet Beerschot bij monde van zijn voorzitter binnen de zes dagen excuses aanbieden bij de ambassadeur van Japan in België en bij Kawashima. Doet de club dit niet, dan moet het de volgende thuiswedstrijd toch achter gesloten deuren afwerken. Beerschot heeft zes dagen om tegen de sanctie in beroep te gaan. In een eerste reactie klonk het dat de club het dossier eerst in detail wil bestuderen alvorens een beslissing te nemen. (Belga/KVDA)