Als reactie op de kwetsende Fukushima-spreekkoren aan het adres van Liersedoelman Eiji Kawashima, roept Beerschot AC haar fans op een bijdrage te storten voor Japan.

Een deel van de Beerschotaanhang misdroeg zich vrijdag tijdens de uitwedstrijd tegen Lierse (1-1). Ze riepen slogans als 'Kawashima-Fukushima' naar de Japanse doelman van Lierse, Eiji Kawashima. De spreekkoren deden na de wedstrijd heel wat stof opwaaien. Lierse besliste om klacht in te dienen en ook de Belgische Voetbalbond (KBVB) reageerde geschokt.

"Het incident werpt een volkomen onterechte schaduw over de sociale bewogenheid en de maatschappelijke betrokkenheid van de club", reageert Beerschot vandaag.

"Om dit engagement extra te benadrukken en rekening houdend met de context van wat vrijdag is gebeurd, roept Beerschot haar fans op om een bijdrage te storten op rekeningnummer 000-0000053-53 van het Rode Kruis, met als vermelding: 'gift Japan - Beerschot'."

De club wijst erop dat bijdragen van 40 euro of meer recht geven op een fiscaal attest.

Beerschot lanceert de oproep via al zijn publieke kanalen (website, Facebook,...) en zal deze kracht bijzetten tijdens de thuiswedstrijd tegen Standard van volgende zondag, luidt het nog. Eerder had de club zich al via een officiële mededeling gedistantieerd van het gedrag van haar supporters. (Belga/KVDA)

Als reactie op de kwetsende Fukushima-spreekkoren aan het adres van Liersedoelman Eiji Kawashima, roept Beerschot AC haar fans op een bijdrage te storten voor Japan. Een deel van de Beerschotaanhang misdroeg zich vrijdag tijdens de uitwedstrijd tegen Lierse (1-1). Ze riepen slogans als 'Kawashima-Fukushima' naar de Japanse doelman van Lierse, Eiji Kawashima. De spreekkoren deden na de wedstrijd heel wat stof opwaaien. Lierse besliste om klacht in te dienen en ook de Belgische Voetbalbond (KBVB) reageerde geschokt. "Het incident werpt een volkomen onterechte schaduw over de sociale bewogenheid en de maatschappelijke betrokkenheid van de club", reageert Beerschot vandaag. "Om dit engagement extra te benadrukken en rekening houdend met de context van wat vrijdag is gebeurd, roept Beerschot haar fans op om een bijdrage te storten op rekeningnummer 000-0000053-53 van het Rode Kruis, met als vermelding: 'gift Japan - Beerschot'." De club wijst erop dat bijdragen van 40 euro of meer recht geven op een fiscaal attest. Beerschot lanceert de oproep via al zijn publieke kanalen (website, Facebook,...) en zal deze kracht bijzetten tijdens de thuiswedstrijd tegen Standard van volgende zondag, luidt het nog. Eerder had de club zich al via een officiële mededeling gedistantieerd van het gedrag van haar supporters. (Belga/KVDA)